Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Antisemitismin ehkäisemisestä tehtiin kirjallinen kysymys

 

Juutalaisten tilanne nousi tapetille Pariisin terrori-iskujen jälkeen tammikuussa. Kuva: Jenny Kumpula.

Yhdeksäntoista kansanedustajaa jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen antisemitismin ehkäisemisestä Suomessa. Allekirjoittaneita on eri puolueista.

Antisemitismi eli juutalaisviha on ollut yksi tämän kevään polttavimmista puheenaiheista. Juutalaisia vastaan on hyökätty useammassakin Euroopan maassa, ja turvatoimia on kiristetty esimerkiksi synagogien läheisyydessä. Näiden tapahtumien vuoksi Suomessakin Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogaa sekä juutalaista päiväkotia ja peruskoulua vartioidaan koko ajan.

Kirjallisen kysymyksen allekirjoittaneet kansanedustajat haluavat selvittää, miten hallitus aikoo ennaltaehkäistä antisemitismiä ja sen aiheuttamia ongelmia kotimaassa, sillä yleinen ilmapiiri juutalaisia kohtaan on koventunut Euroopassa. KD-lehden mukaan Helsingin juutalaisen seurakunnan työntekijätkin ovat saaneet aggressiivisia yhteydenottoja.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Antisemitismin nousuun arvellaan liittyvän vanhoja stereotypioita juutalaisia kohtaan. Lisäksi ongelman taustasyiksi on ehdotettu populististen liikkeiden kasvua sekä maahanmuuttajataustaisten nuorten radikalisoitumista.

Lähde: KD-lehti