Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Andraé Crouch on poissa

 

Andrae Crouch (vas.) esiintyi Iso Soitto -festivaaleilla heinäkuussa 2011. (Kuva: Johannes Lehtinen)

72-vuotiaana kuollut säveltäjä-sanoittaja-tuottaja tunnettiin hengellisen musiikin uudistajana. Crouch myös yhdisti gospelia menestyksekkäästi sekulaariin musiikkiin.

Modernin gospelmusiikin isänä pidetty amerikkalaissäveltäjä Andraé Crouch on kuollut. Crouch, 72, menehtyi losangelesilaisessa sairaalassa torstaina iltapäivällä paikallista aikaa. Hän oli joutunut sairaalaan edellislauantaina sydänkohtauksen vuoksi.

Andraé Crouch tuli tunnetuksi 1960-luvulla huippulahjakkaana nuorena gospelpianistina. Hänen sävellyksensä I got Confidence päätyi Elvis Presleyn gospelrepertuaariin. Myöhemmin hän tuli tunnetuksi muun muassa lauluistaan Trough it all ja The blood never loses it’s power.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Crouch tunnettiin hengellisen ja sekulaarin musiikin yhdistäjänä. Hän teki sovittajana ja kuoronjohtajana yhteistyötä muun muassa Michael Jacksonin ja Madonnan kanssa.

Andrae Crouch vieraili viimeisen kerran Suomessa vuonna 2011.

USA Todayn uutinen

Andrae Crouch Suomessa 2011