Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Amerikkalaisseurakunta pitää kiinni uhkauksesta polttaa koraaneja

 

Evankelista Franklin Graham tuomitsee floridalaisseurakunnan suunnitelman polttaa koraaneja.

Floridalainen evankelinen seurakunta pitää kiinni suunnitelmastaan polttaa koraaneja syyskuun 11. päivän terrori-iskun muistopäivänä tulevana lauantaina. Yhdysvaltain veteraanijärjestö VFW ja ulkoministeri Hilary Clinton ovat tuominneet hankkeen.

Myös evankelista Billy Grahamin poika Franklin Graham on vedonnut floridalaiseen seurakuntaan, jotta se luopuisi aikeestaan polttaa koraaneja.

– Ei ole koskaan oikein tuhota muiden uskontojen pyhiä tekstejä, vaikka ei niitä itse hyväksyisikään. Amerikkalaisena herra Jonesilla on toki oikeus tehdä niin, jos hän niin haluaa, kommentoi Franklin Graham floridalaispastori Terry Jonesin suunnitelmaa.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Graham on yrittänyt ottaa yhteyttä Jonesiin, mutta tämä ei ole seurakunnan sihteerin mukaan ehtinyt vastata soittopyyntöön.

Helsingin kansainvälisen seurakunnan pastori ja muslimien parissa pitkään lähetystyötä tehnyt Timo Keskitalo pelkää, että toteutuessaan evankelisen seurakunnan hanke vaarantaa Lähi-idän kristittyjen ja muslimimaissa työskentelevien lähetystyöntekijöiden turvallisuuden.

Kuuntele Timo Keskitalon haastattelu aiheesta Mikko Salmen isännöimässä Radio Dein Toivon päivässä torstaina 9.9.ja perjantaina 10.9.kello 14.20.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)