Amerikkalaispastorit: ”Paineet, joita näemme, kasvavat”

 

Monet yhdysvaltalaiskristityt äänestivät presidentti Trumpin jatkokauden puolesta. Nyt heitä pidetään osallisina viime viikkojen sekasorrossa. (Ruutukaappaus Deutsche Wellen sivuilta)

Yhdysvaltalaispastorit näkevät kristittyjen tilanteen vaikeutuvan presidentistä riippumatta.

Turkissa vuosina 2016–2018 vangittuna ollut amerikkalaispastori Andrew Brunson arvioiettä Yhdysvalloissa kristittyjen tulee valmistautua kohtaamaan vainoa lähitulevaisuudessa. 

 Paineet, joita näemme maassamme nyt, kasvavat, ja yksi näistä paineista tulee olemaan vihamielisyys niitä ihmisiä kohtaan, jotka omaksuvat Jeesuksen Kristuksen ja hänen opetuksensa eivätkä häpeä seistä hänen puolellaan. 

Sansa neliöb 15.11.-15.12. MJa

Brunson puhui aiheesta virtuaalisessa rukoustapahtumassa. Hän tähdensi kristittyjen tilanteen muuttuvan riippumatta siitä, kuka maata johtaa. 

”He maalaavat meidät pahoiksi.”

 

Arvionsa Brunson perustaa havaintoihinsa, joita teki oltuaan 20 vuotta Turkissa lähetystyössä ja palattuaan Yhdysvaltoihin. Huolensa hän sanoo kasvaneen parin viime vuoden aikana. 

– Vaikka Jeesus oli historian rakastavin ––, häntä kutsuttiin pahaksi, –- ja tätä samaa voi odottaa kaikille kristityille, Brunson totesi Christianheadlines.comin uutisessa. 

– He sanovat, että olemme pahoja ja tekevät oikeutetuksi kaikki, mitä tekevät meille, koska he maalaavat meidät pahoiksi ihmisiksi. 

Vankilassa kaksi epätietoisuuden vuotta viettänyt Brunson korosti hellittämättömyyden ja valmistautumisen merkitystä. 

– Sydämelläni on raskaana se, että meidän tulee valmistaa itsemme valmistamaan omat sydämemme. 

 

Myös kalifornialaisen Grace Community -seurakunnan pastori, kirjailija John MacArthur on kommentoinut muuttuvaa tilannekuvaa. Hän sanoi Christianpost.comissa joulukuussa, että pandemian seurauksena maailma on ”täydellisesti puettu antikristuksen tuloa varten”.  

MacArthur viittasi paitsi arvostelemiinsa kirkkojen koronarajoituksiin myös laajempaan kuvaan, jossa kamppailu virusta vastaan on tehnyt maailmasta yhä valmiimman keskitetylle hallinnolle. 

– Nyt olemme globaali maailma. Ja tämä on asetelma, jota olemme odottaneet läpi pelastushistorian siitä asti, kun Herra lupasi, että tulevaisuudessa tulisi antikristus, jolla olisi maailmanlaajuinen hallinto. 

 

MacArthur viittasi kaikkien arjessa olevaan huipputeknologiaan, jota voidaan ryhtyä käyttämään suuremman kontrollin välineenä, sekä Ilmestyskirjassa kuvatun pedon merkin, jota ilman ei voi ostaa eikä myydä – tai jota ilman ei voisi digitaalisessa mielessä olla edes olemassa. 

Synkkien lausumiensa vastapainoksi MacArthur muistutti, että kaikki päättyy lopulta Jumalan tuomioihin ja Jeesuksen paluuseen. 

 

Aiheet