Ajoneuvot taas ihailtavina kirkkopyhässä Lapualla

 

Jussi Kosola. KUVA; Heli Karhumäki

Maakunnan ajoneuvoharrastajia kutsutaan jälleen omaan kirkkopyhään Lapualle ensi sunnuntaina 29. toukokuuta. Paikalle tuomiokirkon parkkiin saa tulla millä tahansa ajopelillä.

Kello 10 alkavan messun jälkeen kirkkoväellä on aikaa ihailla kulkuneuvoja parkkipaikalla ja jutustella alan harrastajien kanssa. Kellotapulissa on tarjolla kahvit.

Ylihärmäläinen Jussi Kosola pitää ajoneuvoharrastajien omaa kirkkopyhää loistavana ideana.

– Uskonasiat eivät aina ole päällimmäisenä mielessä, kun aurinko paistaa ja elämä sujuu. Mutta tiukassa paikassa karkeinkin karpaasi tai menestyvin mannekiini heittää ylöspäin hätärukouksen, näin uskon.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Kosola itse tuntee suurta kiitollisuutta siitä, että saa ajella omavalintaisella autolla vapaassa isänmaassa.

– On aihetta käydä kiitosmielellä Herran temppelissä näistä lahjoista kiittämässä.

Kosolan autoille ei riitäkään pieni autotalli, vaan hän on kunnostanut niiden suojaksi entisen navetan. Kohta pääsevät talvisäilöstä kesäisille maanteille Chevrolet Corvette, Cadillac ja ”Pohojammaan vientimallia” edustava Pick-Up-jenkki-Ford karjapuskurein ja salmiakkikoristein. Kirkkopyhään hän saattaa valita myös velipojan Chevrolet Blazerin.

– Joku voi kysyä, onko näin monen auton omistaminen kohtuullista, sillä autoharrastushan voi olla yhtä hyvin siunaus kuin epäjumala. Itse vastaan kysyjille: ”I like cars, but Jesus is my life” (Pidän autoista, mutta Jeesus on elämäni). Minä otan tämän harrastuksen siunauksena, Isän kädestä saatuna.

– Hienoa, että ajoneuvoharrastajia kutsutaan omaan kirkkopyhään. Se tuo varmasti paikalle myös muita uusia kirkkovieraita katsomaan parkkipaikan ”näyttelyä”, Kosola toteaa.

Ajoneuvoharrastajien kirkkopyhää vietetään Lapuan tuomiokirkossa su 29.5. klo 10, kirkkokahvit tapulissa klo 11-12.

 

TEKSTI: Heli Karhumäki