Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Aito avioliitto -yhdistys pitää perinteisten perheiden puolia

 

Yhdistyksen kotisivuille on kaksi osoitetta: avio.fi ja aitoavioliitto.fi.

Perinteisellä avioliitolla on vielä paljon kannattajia. Nämä perustivat miehen ja naisen välisen avioliiton tukemiseksi Aito avioliitto -yhdistyksen.

Aito avioliitto -yhdistyksen 19.1.2015 julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan uuden yhdistyksen taustalla on suuri joukko kansalaisia uskonnolliselta ja poliittiselta taustaltaan laajalta kirjolta. Yhdistys on kuitenkin poliittisesti sitoutumaton ja ei­-uskonnollinen ja kaikki voivat tulla sen jäseniksi tai kannattajajäseniksi. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Jukka-Pekka Rahkonen.

Sosiaalinen media on ollut ratkaisevassa asemassa yhdistyksen synnyssä, sillä taustalla olevien Facebook-­ryhmien jäseniä on jo nyt yli 15 000 henkeä ympäri Suomea. Tiedotteen mukaan TNS Gallupin tekemä mielipidetutkimus kesäkuussa 2014 osoitti myös, että selkeä enemmistö suomalaisista kannattaa aitoa avioliittoa miehen ja naisen välisenä liittona.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lasten ja vanhempien puolella

Aito avioliitto -yhdistyksen tarkoituksena on sen kotisivujen mukaan edistää ja vahvistaa miehen ja naisen välisen avioliiton asemaa ja merkitystä aitona, erityisenä, luonnollisena ja pysyvänä instituutiona suomalaisessa yhteiskunnassa ja lainsäädännössä. Yhdistys haluaa mahdollisuuksien mukaan edistää lapsen oikeuksia sekä isään että äitiin huoltajinaan ja terveen sukupuoli-identiteetin kehittymistä.

Yhdistyksellä on tavoittena kansalaisaloitteen tekeminen avioliiton säilyttämiseksi miehen ja naisen välisenä liittona. Nettisivujensa mukaan yhdistys pyrkii saamaan aikaan yhden huolella ja asianmukaisesti laaditun oikea-aikaisen aloitteen. Tämän toteuttamiseksi yhdistys tekee yhteistyötä erilaisten asiantuntijatahojen kanssa.

Lisäksi yhdistys ilmoittaa voivansa tarkoituksensa toteuttamiseksi harjoittaa julkaisu­-, tiedotus-­ ja koulutustoimintaa, käyttää eri median muotoja, järjestää yleisiä kokouksia ja yleisötapahtumia, palkata työntekijöitä ja tukea tutkimustoimintaa sekä yhdistyksen tarkoituksen mukaista asiaa edustavia poliittisia ja muita tahoja.

Kansainvälinen vastaliike

Tiedotteensa mukaan Aito avioliitto -­yhdistys on osa kansainvälistä liikettä, joka on saanut jo miljoonia ihmisiä liikkeelle sekä toimimaan aidon avioliiton säilyttämisen puolesta. Aito avioliitto ­yhdistys on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen 17.1.2015 ranskalaisen La Manif Pour Tous ­liikkeen kanssa ja toiminnassa käytetään samaa tunnusta.

Muita järjestöjä yhdistyksen kanssa samassa rintamassa ovat mm. Iona Institute Irlannissa, Mass Resistance USA:ssa ja Coalition for Marriage Englannissa. Yhdistyksen hallitus on tavannut myös puolalaisen vastaavan järjestön työntekijöitä yhteistyön käynnistämiseksi ja kontaktoinut Virolaisia kollegoja.

Aito avioliitto ­yhdistys edustaa Suomessa monien eurooppalaisten järjestöjen käynnistämää No Maternity Traffic -kampanjaa, jolla ajetaan sijaissynnytysten kieltämistä Euroopan Neuvoston 47:ssä jäsenmaassa.

Lähde: Aito avioliitto -yhdistyksen lehdistötiedote ja kotisivut