Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Rikosten määrä väheni

 

Viranomaisten tietoon tuli vähemmän rikoksia kuin vuonna 2013. kuva:

Viranomaisten tietoon tulleiden rikosten määrä väheni hieman viime vuodesta.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli viime vuonna 417 500 rikosta, mikä on 7 000 tapausta eli noin puolitoista prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten vähenivät henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiset ja liikennerikkomukset.

Esimerkiksi petoksia taas tuli ilmi noin kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Petosten määrä on 2000-luvulla kasvanut huomattavasti, kertoo Tilastokeskus. Törkeiden petosten määrä lisääntyi viime vuonna lähes 40 prosenttia, ja törkeiden varkauksien määrä kasvoi viidenneksen.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Raiskauksia ilmoitettiin vuoden 2014 aikana noin tuhat, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 980. Raiskauksia on edellisen kymmenen vuoden aikana vuodessa ollut keskimäärin 800.

Asuntomurtoja tuli ilmi 6 400, mikä on 610 tapausta, eli noin kymmenen prosenttia enemmän kuin vuonna 2013. Asuntomurtoja on edellisen kymmenen vuoden aikana ollut vuosittain keskimäärin 6 500.

Lähde: Yle, Kotimaa24