Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Agricolapappi: Jeesuksen fanittaminen riittää kristittyjen liimaksi

 

Henrik Wikström (Kuva: Jani Laukkanen)

– Agricolamessu on suunnattu tosissaan oleville etsijöille, jotka haluavat löytää uskosta jotain vähän enemmän ja jotain juurevampaa, linjaa Agricolaliikkeen johtaja Henrik Wikström Sanan haastattelussa tällä viikolla.

– Jos uskallat uskoa kristinuskon stoorin, se paljastuu maailman parhaaksi stooriksi, joka toimii muunkin kuin kertomuksen tasolla. Tämän ihmeellisen tarinan ydin – Jeesus Kristus – on edelleen löydettävissä, Henrik Wikström sanoo Sanassa.

Pari vuotta sitten Agricolaliikkeen johtoon tullut Wikström vastaa muun muassa populaarikulttuurin keinoja hyödyntävästä Agricolamessusta. Rokkaripapiksikin kutsuttu mies on miettinyt, miksi maallisten bändien keikoilla käy valtava määrä niin erilaisia ihmisiä.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

– Miksi kaikki voivat konsertissa tuntea samat sydämenlyönnit? Kirkkoonkin pitäisi voida tulla tietäen, ettei muiden tarvitse ajatella samalla tavalla kuin minä eikä elää niin kuin minä. Yhteiseksi tekijäksi riittää se, että ihmiset fanittavat Jeesusta.

Hyvässä hengellisessä tilaisuudessa osallistujilla on tunne, että kaikkien on helppo tulla sinne. Kuitenkin siellä pitää pystyä sanomaan ääneen vaikeitakin asioita. Seurakunnan täytyy haastaa ihmiset ja antaa heille mahdollisuus hengelliseen kasvuun, Wikström näkee.

– Olen aika nöyrä sen äärellä, mitä kirkossa puhun, vaikka esitänkin ajatukseni vahvasti ja rohkeasti. Kerron intohimoisesti ja innokkaasti siitä, mitä olen löytänyt Jeesuksesta.

Lue Henrik Wikströmin koko haastattelu Sanasta 11/2015.