Afgaaniräätälit saivat työtilat Tapiolan kirkosta

 

Tapiolan seurakunnassa työnsä aloittavista räätäleistä kaikki ovat yhtä lukuunottamatta kotoisin Afganistanista. Yksi hakijoista on saanut turvapaikan, muut odottavat vielä päätöstä.

Kysyntä ja tarve kohtasivat ihanteellisesti, kun turvapaikanhakijat saivat työtilat Tapiolan seurakunnasta. Hanke on herättänyt laajasti kiinnostusta ja lukuisat ihmiset ovat lahjoittaneet tarvikkeita työn aloittamiseen.

Kyseessä on yhteistyöprojekti Osuuskunta Pyhävaatteen ja Startup refugeesin kanssa. Projektin tavoitteena on edistää turvapaikanhakijoiden kotoutumista tarjoamalla heille mahdollisuus työskennellä ammattinsa parissa. Tapiolan kirkon ompelutilat ovat olleet vähällä käytöllä, ja tästä heräsi viime kesänä ajatus tilojen tarjoamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön. Nyt toimeen tarttuvat räätälit löytyivät Startup Refugeesin kautta.

Toiminta on herättänyt runsaasti kiinnostusta jo ennen toiminnan alkamista. Tapiolan seurakunta kertoi omalla Facebook-sivullaan asiasta perjantaina 23.2. Julkaisussa kerrottiin hyväntekeväisyysprojektista ja pyydettiin ihmisiä lahjoittamaan tarpeettomaksi käyneitä ompelimotarvikkeita. Ilmoitusta on jaettu Facebookissa yli 400 kertaa. Seurakunta on saanut tätä kautta runsaasti tarvikkeita toiminnan aloittamiseen.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Räätälit ovat afganistanilaisia, yksi on iranilainen. Räätäleistä yhdellä on turvapaikka ja kolme odottaa päätöstä. Porukasta löytyy taitavia pukuompelijoita sekä pienempien ompelutöiden tekijöitä.

Ompelutöiden vastaanotto aloitettiin tällä viikolla. Jatkossa töitä otetaan vastaan vastaan Tapiolan kirkolla keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16–18. Tilauksia vastaanottamassa on aina darin ja suomenkielentaitoinen henkilö. Paikalla on myös räätäli ottamassa mittoja ja suomenkielinen vapaaehtoinen auttamassa. Ehdotuksia, toiveita ja tilauksia voi lähettää myös osoitteeseen kirkko.ompelimo@gmail.com.