Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Abortoituja sikiöitä poltettiin Britanniassa sairaaloiden lämmittämiseksi

 

Englantilaisen TV-kanava Channel 4:n dokumentin ja sitä seuraanneen uutisoinnin seurauksena on paljastunut, että monet englantilaiset sairaalat ovat polttaneet abortoitujen sikiöiden ruumiita sairaaloidensa lämmitysjärjestelmissä. Arviolta 15 500 ruumista on poltettu joko ”kliinisenä jätteenä” tai sairaaloiden energialaitoksissa viimeisten kahden vuoden aikana, raportoi esimerkiksi The Independent-lehti.

Britannian sairaaloista muun muassa maineikas Cambridgen Addenbrooke’s-sairaala oli polttanut 797 alle 13 viikon ikäistä sikiötä omassa jätteenpolttolaitoksessaan, vaikka äideille oli kerrottu, että ruumiit tuhkattaisiin.

Kohun paisuttua Englannin terveysministeri Dan Poulter sanoi, että käytäntöä ei voi hyväksyä ja julisti sille välittömän kiellon.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Jotkin kommentaattorit, kuten suosittu konservatiivinen anglikaaniblogisti Archbishop Cranmer ovat esittäneet, että polttaminen on itse asiassa varsin johdonmukaista toimintaa nykyisen lainsäädännön puitteissa, jossa sikiötä ei nähdä ihmisenä, vaan se katsotaan osaksi äidin ruumista.

Suomessa ilmiöstä raportoi ensimmäisenä Riitta Bonny Kotimaa24:n blogikirjoituksessaan.

The Independentin artikkeli.
Channel 4:n dokumentti.
Riitta Bonnyn blogiteksti.
Archbishop Cranmerin blogiteksti.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie