Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

75-vuotias Kansan Raamattuseura juhlii Sanan Suvipäiviä verkossa

 

Sanan Suvipäiviä juhlittiin kesäkuussa 2019 Vivamossa Lohjalla. Kuva: Johanna Manner

Kansan Raamattuseuran 75-vuotisjuhlavuonna Sanan Suvipäiville kokoonnutaan verkossa 12.-14.6.2020.

– Toteutamme ohjelman verkossa suorina lähetyksinä ja tallenteina. Tärkeää on turvata sekä ihmisten terveys että vuotuinen juhlakokemus, sanoo kesäjuhlien koordinaattori, varatoiminnanjohtaja Kalle Virta.

– Vietämme juhlavuotamme ja siksi haluamme pitää sekä Sanan Suvipäivät että Kirkastusjuhlat. Tänä vuonna juhlat tulevat jokaiseen suomalaiseen kotiin netin kautta.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Tarjoamme ihmisille juuri niitä kesäjuhlien kaivattuja, rakkaita ohjelmia kuten juurevaa raamattuopetusta, laadukkaita luentoja, hyvää musiikkia ja kiinnostavia keskusteluja. Myös lapsille on Sasu-Teeveen extralähetys.

Facebook tarjoaa suvipäivävieraille mahdollisuuden vuorovaikutukseen.  Kommentoimalla tekstikenttään saa äänensä kuuluviin ja pystyy vaikuttamaan menossa olevaan ohjelmaan.

– Toivomme ja odotamme runsasta kommentointia ja paljon kysymyksiä, joihin vastasta suoraan ohjelmassa, kannustaa toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma.

– Lauantai-illan KRS 75 v -ohjelmassa toivomme järjestömme historiaan liittyviä kysymyksiä Kansan Raamattuseuran historiikin kirjoittaja Hannu Nymanille. Rukousiltaan voi lähettää omia rukouspyyntöjään.

Turvalliset ihmissuhteet

Koronakevät on nostanut monenlaisia tunteita pintaan. Erityisesti ihmiselle tärkeä turvallisuuden tunne on ollut uhattuna. Suvipäivien luennoitsijoiden psykologi Satu Lähteenkorvan, lastenpsykiatri Jari Sinkkosen ja avioparityön pastori Tuula Tynjän luennoissa pohditaan turvallisuutta eri näkökulmista.

Samassa veneessä -avioparityön koordinaattoripari, Tuula Tynjä ja Kasper Valtakari keskustelevat parisuhteesta turvan tekijänä. Turvan kokemus mahdollistaa täysipainoisen kasvun. Se, miten turvassa koen olevani vaikuttaa kaikkiin suhteisiini: itseen, puolisoon, perheeseen ja Jumalaa. Myös sitä pohditaan,  mistä turvan kokemus tulee.

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen luennoi lauantaina aiheesta Onnellinen lapsi.

Sinkkosen mukaan monet vanhemmat kokevat nykyään lasten kasvattamisen stressaavana.

– Osa kasvattajien stressistä selittyy maailman huiman nopealla muuttumisella, sanoo Jari Sinkkonen.

– Lapset syntyvät erilaiseen maailmaan kuin vanhempansa. Muutosten keskellä on hyvä muistaa, että lapset eivät ole muuttuneet miksikään, vaan he tarvitsevat kasvuunsa samoja asioita kuin vanhemmatkin aikanaan. Arjen turvallisuus ja ennakoitavuus ovat avainasemassa.

Raamatunopetuksissa kuljetaan apostolien jalanjäljissä

Suvipäivien raamattuopetuksen teemana on Apostolien teot, Luukkaan evankeliumiinsa kirjoittama jatko-osa. Se kertoo, kuinka sanoma Kristuksesta, rististä ja pelastuksesta lähtee leviämään juutalaisten keskuudesta kaikkiin kansoihin. Apostolien teoista voisi puhua Pyhän Hengen tai seurakunnan tekoina, sillä kirja alkaa Pyhän Hengen vuodattamisesta ja seurakunnan syntymisestä. Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen kerta toisensa jälkeen uusille ihmisille Jeesuksen seuraajien kautta ja johdattaa heitä uusiin tilanteisiin. Syntyy rakkauden liike, joka muuttaa maailman ja sen armottomat arvot.

– Minulle Apostolien teot merkitsee rohkaisua ja kutsua elää Jeesuksen seuraajana tässä maailmassa, sanoo koulutusjohtaja Mikko Matikainen.

– Se herättää minussa toiveen, että josko minäkin voisin tehdä Pyhän Hengen johdattamana jotain sellaista, joka kirkastaa Jeesusta ja auttaa ihmisiä pelastavaan suhteeseen Herran kanssa.

Apostolien teoista luennoivat Matikaisen lisäksi Ulla Saunaluoma, Virpi Nyman, Jaakko Pirttiaho, Kristiina Nordman, Marko Sagulin, Matti Mäkinen, Olli Seppänen, Kaisa Tuikkanen ja Kalle Virta. Kaikki opetukset eivät mahdu viikonloppuun, vaan ne jatkuvat juhlia seuraavalla viikolla KRS:n fb-sivulla ma-pe klo 13.

Suvipäivien ohjelma toteutetaan osoitteissa Facebook.com/kansanraamattuseura ja suvipaivat.fi.