Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Mahdollisuus muutokseen -kampanjaan osallistuva Jippu: ”En kestänyt päivääkään ilman glooriaa”

 

– Artistina menestyin ehkä myös siksi, etten kestänyt päivääkään ilman glooriaa, sanoo kristilliseen Mahdollisuus muutokseen -kampanjaan mukaan lähtenyt Jippu.

Pop-diivailun evankeliumin asiaan vaihtanut Meri-Tuuli Elorinne eli Jippu on antanut nimensä ja kasvonsa käyttöön Mahdollisuus muutokseen -evankeliointikampanjaan. Kampanja on yhteiskristillinen hanke, jossa on mukana kristillisiä toimijoita ja kirkkokuntia vapaista suunnista evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntiin.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Jippu sanoittaa kampanjassa elämänsä vaiheita avoimesti ja suorapuheisesti. Kampanjaa varten kuvatulla videolla taiteilija herkistyy kyyneleihin. Videolla Jippu kertoo, kuinka hänet lapsesta saakka kasvatettiin tähdeksi. Ensimmäinen ”esiintymislava” alle kouluikäisenä oli oma olohuone, mutta jo lapsuusvuosina esiintymiset alkoivat ulottua ulkomaille saakka.

Minä olin palvottu, vaikka lapsen pitäisi olla ensisijaisesti rakastettu. Jäin koukkuun maineeseen ja aplodeihin, kuvaa Jippu lapsuuttaan.

– Minusta kasvoi täydellisyydentavoittelija. Vieläpä sellainen, joka oli valtavan omavoimainen ja äärimmäisen lujatahtoinen. Nopeasti ajatellen näiden ominaisuuksien voisi ajatella olevan hyviä piirteitä ihmisessä. Minun koko elämäni oli kuitenkin tuhoutua noihin luonteeni ominaisuuksiin kasvaessani kohti aikuisuutta. Minulle ei riittänyt mikään eikä kukaan.

Mahdollisuus muutokseen -kampanjassa Jippu kertoo avoimesti valintojensa ja elämäntyylinsä murtaneen lopulta hänet ihmisenä.

– Itsekkyyteni seurauksena ajauduin yhä syvemmälle hyvin sairaaseen maailmaan, ihmissuhteisiin, jotka rikkoivat minut ihmisenä täysin murskaksi. Koko persoonani rikkoutui pala palalta.

Omassa Jippu ja ihmisen ääni –ohjelmassaan Radio Deissä Jippu on kuvannut vaikeita vaiheitaan sanoin: ”Helvetti, jossa elin, ei mennytkään hukkaan.” Mahdollisuus muutokseen -kampanjassa hän kuvailee Jeesuksen opettaneen, mitä on nöyryys, armo ja elämä rakkaudessa.

– Tänä päivänä pystyn näkemään kaiken kokemani siunauksena. Täydellisyyskuvitelmani hävisivät jouduttuani umpikujaan. Onneksi. Jumala salli valtavan määrän kipua ja vaikeuksia, jotta ylpeyteni omasta voimastani saatiin murskattua. Vain siten Jeesuksen armo pääsi sydämeeni.

Jippu & Rainer Friman ja ihmisen ääni Radio Deissä keskiikkoisin klo 16 ja tiistaisin klo 22. ”Millaista elämä on silloin, kun taivaaseen ja helpotukseen on mahdotonta uskoa?” kysyy Jippu ohjelmassa 21. syyskuuta vieraanaan muusikko Petri Laaksonen.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)