Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

15-vuotias Luther-säätiö julkaisee juhlavideon

 

Suomen Luther-säätiön logo. KUVA: WIKIMEDIA COMMONS.

Vuonna 1999 perustettu Suomen Luther-säätiö viettää 15-vuotista historiaansa tänään perjantaina Helsingissä toimintakeskus Koinoniassa. Juhlassa julkaistaan elokuvaohjaaja Matti Reinikan tekemä teos ”Ristisaatto: Suomen Luther-säätiön 15-vuotisjuhlavideo”. Videossa luodaan katsaus Luther-säätiön perustamisesta Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan syntyyn vuonna 2013.

Luther-säätiön työnäkynä on ollut luterilaisten jumalapalvelusseurakuntien perustaminen kirkollisesti jännittyneessä tilanteessa. Ristisaatto-teoksen laaja kuvamateriaali ja henkilöhaastattelut taustoittavat kehitystä ja avaavat uusia näkökulmia Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa kohua herättäneisiin tapahtumiin, jotka ovat muun muassa koskettaneet ehtoollista, kastetta ja pappisvihkimystä ja -virkaa.

Juhlavideo on vapaasti nähtävissä Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan kotisivuilla lauantaista 25.10.2014 alkaen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Suomen Luther-säätiö toimii Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan tukijäsenenä ja sen yhtenä taustajärjestönä.