Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

”Venäjän toimet suurvallan kadotetun itsetunnon palauttamista”

 

Isto Pihkala on työskennellyt Inkerin kirkossa ja Kansanlähetyksessä. KUVA: ANNIINA MANNILA

Inkerin kirkon pääsihteerinä Venäjällä toimineen Isto Pihkalan mielestä Krimin miehitys ja presidentti Vladimir Putinin tiistainen puhe ovat huolestuttavia merkkejä pyrkimyksestä palauttaa suurvallan kadotettu itsetunto. Pihkalan mukaan Suomen ei tarvitse ensisijassa ajatella aseellista konfliktia, vaikka kaikki on mahdollista. – Meidän tehtävämme on julistaa evankeliumia ja olla Kristuksen todistajia, ihan missä oloissa tahansa, Pihkala sanoo.

Isto Pihkalan mukaan viimeaikaiset tapahtumat on nähtävä suurvallan kadotetun itsetunnon palauttamisena. Neuvostoliitto hävisi kylmän sodan, ja supervalta tuli syvällä tavalla nöyryytetyksi. Nyt rakennetaan uudelleen suurvallan identiteettiä.

Pihkala muistuttaa, että poliittiset tilanteet Suomen historiassa ovat vaihdelleet, ja aina me olemme selvinneet.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Meillä on kaikki työkalut säilyttää asialliset suhteet Venäjän kanssa. Saatiinhan naapuruus sujumaan ateistisen Neuvostoliitonkin kanssa.

Geopoliittisen sijaintinsa vuoksi Suomi joutuu kuitenkin helposti idän ja lännen välisten isompien konfliktien keskelle. Pihkalan mukaan ei ole poissuljettua, että Venäjä uhkaisi jatkossa vielä Suomen itsemääräämisoikeutta. Kristittyjen kutsumus on kuitenkin sama, vaikka poliittinen tilanne muuttuisi.

– Meidän tehtävämme on julistaa evankeliumia ja olla Kristuksen todistajia, ihan missä oloissa tahansa. Eihän tässä tarvitse ruveta vapisemaan sen edessä, että jotain valtiollisesti vakavaa voisi tapahtua. Maailma on aina ollut tällainen ja tällaisena se jatkuu Herramme paluuseen asti, Pihkala muistuttaa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie