Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

”Valmistakaa Herralle tie…”

 

Vuonna 2015 Suomen Vapaakirkossa juhlitaan lähetystyön 125-vuotista taivalta, joka alkoi Kiinasta vuonna 1890. Työtä tehty lukuisissa maissa Aasiassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa. Työjaksot ovat olleet joskus kymmenien vuosien mittaisia, joskus lyhyitä projekteja. Alusta asti tähän päivään työtä on tehty yhdessä kansainvälisten järjestöjen kanssa.

Uranuurtaja

Vapaakirkon ensimmäinen lähetystyöntekijä, opettaja Agnes Meyer, lähti Kiinaan vuonna 1890. Kun hänet siunattiin tehtäväänsä Turussa 30.6.1890, hänestä tuli Suomen ensimmäinen Kiinan lähetti ja samalla maamme ensimmäinen lähetystyöhön siunattu naimaton nainen.

Meyer matkusti ensin Englantiin tutustuakseen yhteistyökumppanin Kiinan Sisämaanlähetyksen (China Inland Mission – CIM) päämajaan ja hän saapui Kiinaan 21.2.1891.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Vuosina 1891-1951 Kiinassa palveli 21 työntekijää, joista kahdeksan kuoli kutsumusmaassaan. Heistä neljän elämä päättyi marttyyrikuolemaan.

Viimeiset lähetit Kiinassa, Hilkka ja Jorma Mannero, poistuivat maasta vuonna 1951 CIM:n käskystä, kun toimilupaa ei enää saatu Kiinan hallitukselta.

Useita tapahtumia

125-vuotispääjuhla on lauantaina 4.7. Seinäjoella Vapaakirkon kesäjuhlien yhteydessä. Ohjelma on suunniteltu niin, että myös lapset viihtyvät.

Vuoden tapahtumat alkavat Helsingissä 27.–28.2. pidettävällä China Forumilla. Se järjestetään yhdessä Suomen lähetysneuvoston ja Suomen Evankelisen Allianssin kanssa.

Suomessa vierailee vuoden aikana yhteistyökumppaneiden edustajia useista maista ja kansainvälisistä lähetysjärjestöistä. Juhlavuoden teema on: ”Valmistakaa Herralle tie…”

Suomen Vapaakirkon lähetyksellä on tällä hetkellä työsuhteessa 31 lähettiä.
(ks. lisää:svk.fi)

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024