Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

”Eurooppa ei ole kristinuskon hautausmaa”

 

Kristittyjen yhteinen uuden sukupolven evankelioimiskongressi Sytytä tämä sukupolvi! pidetään Helsingissä 20.–22. lokakuuta 2011. Kongressissa haetaan uusia uskosta kertomisen tapoja nuorten parissa. Kongressin pääpuhuja on yhdysvaltalainen evankelista Becky Pippert.

– Kuulemme usein, että Eurooppa on kristinuskon hautausmaa. En usko, että se on totta. Olemme nähneet paljon hedelmää työskennellessämme opiskelijoiden parissa ja seurakunnissa joka puolella Eurooppaa, Pippert kertoo tapahtuman kotisivuilla.

– Olemme nähneet ihmisten heräävän eloon evankeliumille ja oppivan kertomaan uskostaan luonnollisella tavalla, hän jatkaa.

Ohjelmassa on myös rukousta, yhteistä kokemusten jakamista ja musiikkia. Tapahtuma on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille sekä heidän parissaan työskenteleville.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Tapahtuman tavoitteena on löytää uusia ja yllättäviäkin tapoja sytyttää nuorten sukupolvi evankelioimistyöhön, kertoo Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen pääsihteeri ja kongressin päätoimikunnan puheenjohtaja Jussi Miettinen.

– Valmentavissa työpajoissa on mahdollisuus kokeilla esimerkiksi internet-evankeliointia, jolla tavoitetaan erilaisissa nettiyhteisöissä liikkuvia nuoria ja nuoria aikuisia. Tarjoamme vinkkejä myös katuevankeliointiin, televisiotyöhön ja kouluvierailutyöhön. Työpajoissa yhdistyy teoria, välitön soveltaminen ja yhteisöllinen jakaminen, Miettinen kertoo.

Kouluttajina ovat myös muun muassa pastori Antero Laukkanen, pääsihteeri Jussi Miettinen, pastori Timo Keskitalo, nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen sekä evankelistat Arto Valkeapää ja Riku Rinne.

Evankelioimiskongressin järjestäjinä ovat Helsingin kansainvälinen seurakunta, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Kansanlähetys, Kansan Raamattuseura, Majakka-seurakunta, Operaatio Mobilisaatio ry, Patmos Lähetyssäätiö, Suomen Evankelinen Allianssi, Suomen Evankelisluterilainen Opiskelija- ja Koululaislähetys ja Vapaakirkko.

Kongressi järjestetään Helsingissä Mikael Agricolan kirkossa. Tapahtuma on jatkoa vuonna 2004 pidetylle E4-konferenssille.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie