Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Yle uutisoi alkuviikosta Sugar Dadyistä ja Suomi on sekaisin. Miksi? Kenelle on yllätys, että miehet ostavat seksiä?

 

Tietty prosenttiosuus miehistä on aina ostanut seksiä, etenkin ne, joilla on rahaa, valtaa ja asemaa. Miehille seksin ostaminen on statussymboli siinä missä BMW, Rolex tai näyttävä edustusvaimo.

Eikä aina tarvita edes niitä. Myös peräkammarin Jaska ja lähikoulun keskiluokkainen rehtori käyvät epäsäännöllisen säännöllisesti kourimassa naisia maksua vastaan. Ihan vain vaihtelun vuoksi.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Prostituutiota on ollut olemassa aina. Faaraoiden hovista Jeesukseen ja sieltä edelleen nykyaikaan. Aina on löytynyt miehiä, jotka haluavat maksaa seksistä ja ylläpitävät omalla toiminnallaan naisiin kohdistuvan hyväksikäytön ikiaikaista ketjua.

Mikä siis Ylen uutisessa järkytti? Sugar Daddyjen mieltymys nuoriin tyttöihin? Senkään ei pitäisi olla yllätys. Kautta aikojen seksiä ostavat miehet ovat halunneet mahdollisimman nuorta lihaa. Yleisin kysymys bordelliin yhteyttä otettaessa ei ole hinta, vaan ikä. Mahdollisimman nuorta kiitos! Ja mieluiten ilman kondomia! Oma ikäkriisi on helppo työntää hetkeksi syrjään kun kämmenten alla pyörii kiinteät pakarat ja pystyt rinnat.

Jos Sugar Daddy ilmiö järkyttää ja puhututtaa, niin myös prostituution tulisi järkyttää ja puhututtaa. Sillä nehän ovat yksi ja sama asia! Sugar Daddyt vain naamiovat oman seksinostonsa yhteiskunnallisesti hyväksyttävämpään muotoon ja nielevät itsekin oman valheensa. Peiliin ja kotona odottavan vaimon silmiin on helpompi katsoa, kun uskottelee tekevänsä yhteiskunnallista hyvää. Kaikkihan nyt tietävät että opiskelijat elävät kädestä suuhun! Autetaan heitä Herranjumala!

Paljon Sugar Daddyjä surullisempaa ja säälittävämpää asiassa ovat kuitenkin ne nuoret tytöt, jotka myyvät itsensä ja arvokkuutensa pilkkahintaan. Louis Vuittonin käsilaukku tai Guccin aurinkolasit tuskin parantavat oloa sen jälkeen, kun reidet on pyyhitty spermasta ja ovi sulkeutunut Sugar Daddyn jälkeen. Pano on pano, tyttö pelkkä kulutushyödyke. Kyseessä ei ole tasavertainen bisnes. Ei etenkään silloin, kun vastakkain ovat 50-vuotias mies ja tuskin aikuinen tyttö.

Itse en ole tavannut vielä ainuttakaan itseään myynyttä nuorta tyttöä, joka olisi sanonut että kokemus oli palkitseva ja mukava. Ja olen tavannut heitä paljon. Sitä vastoin kuulen itseinhosta ja häpeästä, masennuksesta ja päämäärättömyydestä. Halusta unohtaa kaikki se, mitä tapahtui. Ja ehkä se kaikki unohtuikin hetkeksi, kun Sugar Daddyn kortti vinkui ja pää vedettiin täyteen tequilaa Ibizalla. Mutta todellisuuteen on vaikea herätä, tapahtui se sitten Etelän lämmössä tai Suomen räntäsateessa.

Milloin helpon elämän ja seksinmyynnin väliin on laitettu yhtäläisyysmerkki? Kuka on onnistunut markkinoimaan seksinmyynnin varteenotettavana vaihtoehtona “luksuselämän” ja extreme

kokemusten nopeaan saavuttamiseen? Milloin tavallisuus ja tavallinen arkinen elämä on muuttunut nuorten tyttöjen keskuudessa pelätyksi epäonnistumiseksi?

On surullista, että oma ruumis ja seksuaalisuus nähdään nuorten tyttöjen keskuudessa nykyään niin kevyenä ja vähäpätöisenä asiana, että sillä ollaan valmiita tekemään kauppaa, seurauksia miettimättä. Oman fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lisäksi vaakakuppiin asetetaan Sugar Daddyn mahdollinen perhe, vaimo ja lapset. Sugar Daddy tietysti väittää, että vaimo pihtaa ja lapset huutavat, mutta todellisuus on usein toinen ja tarina värittynyt.

Olisiko syytä kelata taaksepäin? Miettiä, missä on menty niin paljon vikaan, että jo 13-vuotiaat tytöt luovat omia profiileja sokerideittisivustoille? Voisiko syynä olla korostuneen seksualisoitunut elämä, johon kuuluvat aikaisin aloitetut yhdynnät, useat seksipartnerit, runsas pornonkulutus ja kokemukset seksuaalisesta kaltoinkohtelusta? Näin ainakin useiden niiden tutkimusten mukaan, jotka ovat etsineet selitystä nuorten vastikkeelliselle seksille joka jatkuvasti yleistyy, vaikka seksin ostaminen alaikäiseltä on rikos.

Oma toiveeni on, että nämä Sugar Daddyt ja Sugar Babyt pysähtyisivät edes hetkeksi. Katsoisivat peiliin ja ajattelisivat. Ehkä kannattaisi lukaista myös kohua herättänyt Kutsuvat sitä rakkaudeksi opus. Voisivat vaikka oppia jotain. Mutta sehän se olisikin kamalaa! Prostituutio kun näyttää yhteiskunnan mielestä olevan huomattavasti pienempi ongelma kuin konservatiivien kehoitus säästää seksi avioliittoon.