Vapaus synnin orjuudesta tulee ottaa vastaan uskossa

 

Usko on enemmän kuin tietoa. Se ajaa sinut tekemään jotain sen suhteen mitä tiedät. Tiedolla ei ole merkitystä ellei se johda toimintaan.
Israelin kansa sai lupauksen, että Jumala antaisi Kanaanin maan heille kotimaaksi. Tiedosta ei olisi ollut mitään hyötyä, jos he olisivat jääneet Egyptiin orjiksi. Mutta Raamattu sanoo: ”Uskon kautta hän jätti Egyptin pelkäämättä kuninkaan vihaa – – Uskon kautta he kulkivat poikki Punaisen meren.” (Hepr. 11:27, 29, KR 33/38)

Israelilaiset eivät vain kävelleet Kanaanin maan rajalle, laukaisseet yhtä settiä nuolia ja odottaneet vihollisten kaatuvan kuolleina maahan. Maa oli heidän, mutta heidän tuli ottaa se omakseen ”yksi sotilas kerrallaan”.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Mitä tällä on tekemistä minun ja syntieni kanssa? Kaikki! Kristus on lopettanut synnin orjuuden ja julistanut sinut vapaaksi synnin vallasta, mutta sinun täytyy uskoa se ja tehdä jotain sen suhteen.

Ei riitä, että sanot: ”Uskon, että Kristus antaa synnit anteeksi. Uskon, että hän on Herra. Tiedän, että hän voi katkaista synnin vallan elämässäni.” Mielessäsi yhdyt näihin ajatuksiin, mutta usko on jotain enemmän. Usko on sitä, että uskallat ottaa askeleita tietosi varassa ja toimia sen mukaan.
Uskovat murtavat tämän maailman ja pahan vallan uskon kautta. Usko on ainut asia, jonka varassa uskallat seisoa luottavaisena, kun houkutukset tulevat. Itsekuri on mahdollista vain, jos otat totuuden vapautumisestasi uskossa vastaan.

”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat; sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, meidän uskomme.” (1 Joh. 5:3-4)

”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää. Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava. Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.” (1. Piet. 5:8-11)