Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Tulikaste selvitetty

 

Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan alussa kapteeni Kaarna pohtii konekiväärikomppaniansa kolmannen joukkueen ensimmäisen taistelukosketuksen merkitystä. Tulikaste ei saisi epäonnistua, siihen pitäisi liittyä menestys, Kaarna korosti.

No niinhän siinä kävi, että Kaarnan piti itse lähteä näyttämään joukkueelle esimerkkiä, kun kokematon vänrikki Kariluoto jäi tuleen makaamaan eikä saanut miehiä liikkeelle. Huonostihan siinä Kaarnalle kävi kun pystypäin käveli piiskatykin tai tankin maaliksi. Mutta Kariluoto voitti Kaarnan uhrin ansiosta lopulta itsensä ja sai joukkueensa ryntäämään suon yli.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Teologisten opintojen tulikaste on nyt omalta osaltani suoritettu. Olin eilisaamuna uskontotieteen peruskurssin tentissä. Luentojen lisäksi luku-urakkaan kuului kolme kirjaa.

Kurssi kävi laajemminkin teologisten opintojen tulikasteesta. Siinä valaistiin kattavasti uskon ja tieteen suhdetta.

Meitä oli salissa suunnilleen komppanian verran opiskelijoita samaa tulikastetta suorittamassa.

Uskon, että minun osaltani tulikasteeseen liittyi kohtuullinen menestys. Toivottavasti mahdollisimman monelle tenttijälle kävi samalla tavalla.

Ja onneksi kenenkään ei tarvinnut näyttää Kaarnan tapaista esimerkkiä.

Timo Laaninen aloittaa Radio Dein radiokolumnistina itsenäisyyspäivänä. Teologian ylioppilas Laanisen Päivän blogi kuullaan 6.12. alkaen perjantaisin kello 8.40 ja klo 12.50.

 
Dei, Ihmisen ääni, artikkeliban. (2/2) 3.10.- MJa