Tempaus?

 

Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. (1.Tess.4:16-17)

Tämä ei ole suosittu saarnateksti, vaikka tempaus voisi olla ajankohtainen jo tänään. Monet ylipapit ja kirjanoppineet kieltävät koko tempauksen vastoin Raamatun selvää kuvausta. Teologiset tiedekunnat ovat tuottaneet satoja hyllymetrejä keskenään ristiriitaisia ”selitysteoksia”. On myös absurdia väittää, että tempaus olisi erään katolisen kirkon jesuiitan 1600-luvulla keksimä ”harhaoppi” uskonpuhdistuksen torjumiseksi. Uskovan kannattaa ensisijaisesti katsoa, mitä Raamatussa lukee. Kirjeessään Paavali lohduttaa kuolleiden uskovien kohtalosta huolestuneita seurakuntalaisia. Kaikki uskovat saavat tempauksessa kuolemattoman ylösnousemusruumiin. (1.Kor.15:50s.)

Hgin rttukoulu vkot 31 ja 32 Smy

Tempaus toteutuu silloin, kun sitä vähiten odotetaan, se tulee kuin varas yöllä. Valvomaton kristitty loikoo entisen sammakon tavoin kaikessa rauhassa paistinpannulla, eikä oudoksu helteen huomaamatonta lisääntymistä ennen kuin on liian myöhäistä.

Milloin tempaus tapahtuu?

Voiko valvova kristitty tietää, että tempaus on oven edessä? Vastaus on myönteinen: ” Te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas”. (1.Tess.5:4) Tekstissä todetaan, että tuolloin kuuluu trumpetin ääni.

Lopun ajan maailman moraali muistuttaa umpimätää omenaa. Ainoa vielä jäljellä oleva synti on pedofilia. Mutta, jos lapsi suostuu, ”tuomiota lievennetään”. Synneistä kerskataan: ”syntinsä he tuovat julki niinkuin sodomalaiset, he eivät niitä salaa”. (Jes.3:9) Evankeliumin julistus on lähes loppuun saatettu, pian kaikilla on, niin halutessaan, mahdollisuus kuulla se, kiitos modernin viestinnän.

Vihapuhe saa vallan

Kristinuskosta luopuneissa länsimaissa jäljelle jääneen pienen uskovien joukon (Luuk.12:32) vaino on verbaalista, muualla väkivaltaista. Kristittyjä ei ole koskaan surmattu niin paljon kuin vuonna 2016. Suosittu suomalainen skeptikko toteaa: ”Usko on viruksen aiheuttama oireyhtymä. Se on eräänlainen mielen tauti”. Hän myös kysyy, pitäisikö uskonnollinen kiihkoilija passittaa pakkohoitoon lääkittäväksi samaan tapaan kuin psykoosista kärsivät. Tämähän oli ”ongelman” ratkaisu Neuvostoliitossa. Valistuneet vanhemmat antavat uskovien vanhempiensa tavata lapsenlapsiaan vain sillä ehdolla, että he vaikenevat Jeesuksesta.

Uskovia pidetään toisen luokan jälkeenjääneinä kansalaisina ja heihin voi kohdistaa vapaasti vihapuhetta ilman, että kukaan reagoi! Voimme kuitenkin lohduttautua sillä, että tämä viha kohdistuu Kristukseen meissä ja on suurin kuviteltavissa oleva kunnia saada joutua sen kohteeksi.

Jos Kirkolliskokouksessa viittaan puheessani Raamattuun, minua mulkoillaan kuin muinaista muumiota. Pahin mahdollinen vihapuhe, jolla on iankaikkisia seurauksia, kuitenkin toteutuu, kun eräät piispat eivät enää saarnaa syntiä synniksi ja näin estävät parannuksen teon ja sulkevat syntisiltä taivaan portin.

Mikä vielä pidättää?

Neljä asiaa estää langenneessa ihmissydämessä asuvia kauhuja pääsemästä lopullisesti valloilleen: Sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset”. (Matt.15:19)

Pidäkkeistä enää viimeinen on jäljellä, sillä omatunto on paadutettu lakeja muuttamalla, perhekäsitys on samoin tuhottu ja viranomaiset hyväksyvät synnin ja jopa suosittelevat sen harjoittamista. Jäljellä ovat enää uskovien rukoukset. ”Te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä”. (1.Kor.12:27)

Kun Kristuksen ruumiin jäsenissä vaikuttava Pyhä Henki jättää tempauksessa tämän planeetan, ihmisen pahuuden toteutumista ei estä enää mikään.

Mikä on tapahtumien järjestys?

Se selviää Raamattua lukemalla. Kristuksen ruumis, seurakunta, on paikalla vielä Ilmestyskirjan kolmen ensimmäisen luvun teksteissä, sen jälkeen siitä ei enää puhuta, kun vaivan aika alkaa. Uskovat lähtevät ennen vaivan aikaa, sillä Raamatussa kuvattun tempauksen yhteyteen ei liity Ilmestyskirjan 4. luvusta alkavaa tapahtumien vyöryä. Uskovat palaavat 7 vuoden kuluttua, ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta: Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta”. (Ilm.20:6)

Nyt on aika valvoa ja huolehtia siitä, että lampussasi on öljyä

Jeesus puhui tulevasta tuomiosta enemmän kuin mistään muusta! Hän on varoittanut meitä: Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan. Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä. Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa. Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat. Mutta yösydännä kuului huuto: ’Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.’ Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: ’Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.’ Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: ’Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.’ Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin. Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: ’Herra, Herra, avaa meille!’ Mutta hän vastasi ja sanoi: ’Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.’

Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.” (Matt.25:1-13)