Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Tämä on hieno hetki

 

Tähän alkuun tekee mieli sanoa jotain juhlallista, sillä tämä on hieno hetki. Ja olen aina ollut altis liikuttumaan juhlallisesta tunnelmasta. Koulun itsenäisyyspäiväjuhlissa Siniristilipun kaikuessa jouduin nieleskelemään liikutuksen kyyneleitä. Niin nytkin, mutta onneksi se ei blogissa näy. Tässä se tulee: Onnittelen sydämestäni kaikkia Seurakuntalainen.fi-sivuston eteen uurastaneita ja ennen kaikkea sinua, arvoisa lukija, joka olet löytänyt uudelle sivustolle.

Evankeliumi ansaitsee tulla julistetuksi viestinnän parhaimpien ja uusimpien keinojen kautta. Se on se ainoa todellinen sanoma ja hyvä uutinen, ja siksi sen perustalle on luontevaa luoda uutismedia. Vielä kun tämän tekevät hyvinkin erilaiset kristityt yhdessä, voin kuvitella, että tämä on suunnitelma ”made in Heaven”. 

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Netti on kristillisen uskon kannalta haastava viestintäväline. Kola Ollista voi tulla julkkis, ja Niilin Hanhet saavuttaa suursuosion. Ei ole niin suurta merkitystä, kuka sanoo, vaan miten sanoo. Ja senkin jälkeen, kun on päässyt sanomaan, areena on vapaa kritiikille. Internet pakottaa kristillisiä liikkeitä autoritäärisyydestä keskustelevampaan suuntaan.

Toisaalta taas  – eihän tällainen demokraattisuus ole kristilliselle uskolle vierasta. Voi jopa sanoa, että se on sen ytimessä. Ihmisellä ei ole totuutta omassa itsessään, siksi jokainen on aika lailla tasa-arvoisen hukassa itsensä kanssa. Ja riippuvainen Jumalan sanasta. Usein Sana puhuu toisen kristityn kautta. ”Mitä tämä siis tarkoittaa, veljet? Kun kokoonnutte yhteen, jokaisella on jotakin annettavaa: laulu, opetus tai ilmestys, puhe kielillä tai sen tulkinta. Kaiken on tapahduttava yhteiseksi parhaaksi.” (1. Kor. 14:26)

Netin kautta voidaan tavoittaa suoraan ennätysmäärä ihmisiä. Potentiaalisen kuulijakunnan suuruus saa sen, joka asian oikein ymmärtää, lähes sekapäiseksi. Internet avaa evankeliumin leviämiselle valtavat mahdollisuudet niin tekstinä, äänenä kuin kuvana. Yksi rajoitus sillä kuitenkin on: internetyhteisö ei voi korvata elävää seurakuntayhteyttä, jossa leipä murretaan ja viini jaetaan. Tästä huolimatta se voi kutsua ja kannustaa elämään kristittynä ja hakeutumaan kristittyjen yhteyteen. Toivon ja rukoilen, että Seurakuntalainen.fi voisi toimia juuri näin.

Uutiset ovat aina samalla myös rukousaiheita. Viestit eri puolilta maailmaa kertovat hankkeista, joiden avulla evankeliumia viedään eteenpäin. Saamme viestejä myös sieltä, missä kärsitään uskon vuoksi. Tämä sivusto kutsuu rukoukseen kaikkien näiden aiheiden puolesta.