Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Sivistymättömät siionistit

 

 

Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad kutsui YK:n yleiskokouksen puheessaan israelilaisia sivistymättömiksi siionisteiksi, koska nämä uhkaavat hyökätä Iranin oletettua ydinaseohjelmaa vastaan. Mielenkiintoinen tokaisu tuo ”sivistymättömät siionistit”. Ehkä sivistyksen taso saattaa laskea sotapropagandan noustessa, mutta sama ongelma on toisessakin päässä. Aiemmin Iranin johtaja tuli kuuluisaksi väittäessään, että toisen maailmansodan aikaisia juutalaisvainoja ei ole koskaan ollut olemassakaan. Tämän yleiskokouspuheensa Ahmadinejad piti 26.9., joka juutalaisessa kalenterissa sattui tänä vuonna olemaan Suuri sovituspäivä, Jom Kippur. Siksi juutalaiset eivät olleet paikalla kuuntelemassa, joten minä vastaan tässä heidän puolestaan arvoisalle herra presidentille.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Juutalaisten sivistystasoa voidaan mitata monella mittarilla. Yksi sellainen on saavutettujen Nobelin palkintojen määrä. Niitä on jaettu vuodesta 1901 lähtien yhteensä 826 yksityishenkilölle. Näistä juutalaistaustaisia on laskettu olleen 22 %, vaikka juutalaisten kokonaisosuus maailman väestöstä on 0,2 %. Vertailun vuoksi todettakoon, että islamilaiseen maailmaan kuuluu noin 20 % maailman väestöstä ja sen osuus nobelisteista on alle yhden prosentin.

Vaikka Iranin islamilaisen tasavallan presidentti Ahmadinejad ei olekaan arabi, saanen huomauttaa hänelle, että maailmassa on muitakin sivistymättömiä kuin nuo hänen mainitsemansa siionistit.  Kari Enqvist on kirjassaan Uskomaton matka uskovien maailmaan todennut, että muslimimaat tuottavat 1,2 prosenttia maailman luonnontieteellisestä kirjallisuudesta ja että ”koko arabimaailma on kääntänyt tuhannen vuoden aikana yhtä monta vieraskielistä kirjaa kuin Espanjassa käännetään vuodessa”. Enqvistiä siteerannut Esko Valtaoja lisää, että ottomaanien valtakunnassa painettiin ensimmäinen arabiankielinen kirja vasta vuonna 1729. Hän jatkaa: ”Kolmetoista vuotta myöhemmin, kolmesataa vuotta Johannes Gutenbergin jälkeen, oli painettu kokonaista seitsemäntoista kirjaa, mutta sekin oli liikaa uskonoppineille ja kirjapaino suljettiin.” Valtaoja lainaa vielä pakistanilaista ydinfyysikkoa, Peter Hoodbhoyta, jonka mukaan ”yhtäkään merkittävää löytöä tai keksintöä ei islamilaisesta maailmasta ole tullut yli seitsemään vuosisataan”.

En tiedä, liioittelevatko edellä siteeraamani kirjoittajat, mutta totuuden siemeniä lausunnoissa varmasti on. Tarkoitus ei ole mustamaalata islamia tai arabimaailmaa, sillä epäilemättä sen sivistystaso on nousemassa ja läntisessä maailmassa monet arabit ovat korkeasti koulutettuja, mitä on pidettävä hyvänä asiana. Ajattelin vain huomauttaa Iranin herra presidentille, että jos siionistien sivistymättömyyttä verrataan muun maailman sivistykseen, niin ei ole pullat ihan hyvin hänen omassa uunissaankaan.

Samainen presidentti intoutui vielä samassa puheessaan julistamaan hengellistä sanomaa. Hän arveli, että islamin kahdestoista imaami Muhammad Al-Mahdi palaisi pian maan päälle Jeesuksen kanssa. Näiden messiaiden paluu olisi hänen mukaansa hyväksi koko ihmiskunnalle. Minä en tiedä tuosta imaamin paluusta, mutta Jeesuksen paluuseen minäkin uskon. Se ei kuitenkaan tiedä ihmiskunnalle pelkkää hyvää, sillä sen jälkeen meidät viedään viimeisen tuomarin eteen. Siellä ovat juutalaiset ja arabit ja kristityt ja persialaiset. Ja jokaisen polven on notkistuttava. Siellä ei keneltäkään kysytä sivistystasoa, mutta suhdetta Jeesukseen kysytään.