Sinä olet Jumalalle rakas

 
Sinä olet Jumalalle rakas - Mari-Anna Stålnacke
Omar Lopez/Usplash

Viime viikolla valmistelin puhetta tuomipäivän teksteistä ja lukiessani hieman taustaa vanhan testamentin Danielin kirjan tekstiin törmasin tähän mielettömän ihanaan kohtaan Danielin kirjassa. Se puhutteli minua heti ja minusta tuntuu, että tämä siunaa myös sinua. Usko pois, sinä olet Jumalalle rakas.

Ihmisen kaltainen kosketti minua uudelleen, antoi minulle voimaa 19ja sanoi: »Älä pelkää, sinä Jumalalle rakas! Kaikki on hyvin. Vahvistu, ole vahva!» (Dan. 10:18-19)

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Daniel ja pakkosiirtolaisuudesta palaavat kohtasivat vaikeuksia, joita he eivät olleet osanneet odottaa. Sinustakin saattaa tuntua omassa elämässäsi, ettet oikein hallitse sitä. Aina tuntuu tulevan jotakin uutta nurkan takaa, johon emme ole osanneet varautua.

Mutta onneksi meillä on rakastava Jumala, joka on luvannut pitää meistä huolta. Joka tekee työtä meidän puolestamme, jolla on suunnitelma sekä meidän että maailman varalle, ja joka on maailmankaikkeuden Herra. Meidän ei tarvitse murehtia, vaan saamme nojautua häneen ja pyytää hänen apuaan ja johdatustaan.

Sinä olet Jumalalle rakas

Ihmeellisintä tässä kaikessa on se, että tämä kaikkivaltias Jumalaa rakastaa meitä ja henkilökohtaisesti välittää jokaisesta meistä. Siksi me myös saamme ottaa vastaan nämä enkeli Mikaelin sanat: Älä pelkää, sinä Jumalalle rakas! Kaikki on hyvin. Vahvistu, ole vahva!”

Minusta ainakin on ihanaa olla Jumalalle rakas. Se lohduttaa, rohkaisee ja muistuttaa minua siitä vahvasta toivosta, joka meillä on Jeesuksessa Kristuksessa. Myös sinä olet Jumalalle rakas, ystäväni. Jumala haluaa sinut syliinsä, hän haluaa helliä, lohduttaa ja pitää sinusta hyvää huolta.

Tiedä myöskin, että tämä vahvuus, mitä meille tarjotaan, on Jumalan armovoimaa. Se ei kehota sinua omavoimaiseen yrittämiseen ”läpi harmaan kiven”, vaan se kutsuu sinua vastaanottamaan Jumalan voiman, jolle kaikki on mahdollista.

Omien voimien ja Jumalan voimien ero on suunnaton. Se ei tee sinusta ”hyvää” kristittyä, jos itsepintaisesti jatkat omin voimin yrittämistä (vaikka sinut olisi opetettu toimimaan näin). Sillä niin kauan kuin yrität pärjätä omin voimin, kerrot teoillasi, ettet tarvitse Jumalaa ja mieluummin tapat itsesi murehtimisella tai omavoimaisella yrittämisellä ennemmin kuin pyydät Jumalalta apua. Omavoimainen yrittäminen ei ole sitä, mitä Jumala haluaa sinulle, vaan hän itse haluaa auttaa sinua.

Rakas ystäväni, sinä olet Jumalalle rakas. Ota vastaan Jumalan armovoima ja ansaitsematon rakkaus. Siitä vasta se elämä alkaa, Isän sylistä. Vahvistu Jumalan rakkaudesta ja Hengen voimasta. Isän sylissä kaikki on hyvin. Siinä saat vahvistua ja tankata kaikkea sitä, mitä tarvitset. Sitten saat jatkaa matkaasi iloiten.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.