Rintani ovat MINUN rintani!

 

Tunnen pienen tytön, joka joutui katsomaan vierestä kun hänelle tärkeä ihminen raiskattiin.

Tunnen nuoren tytön, joka joutui sietämään jatkuvaa vastentahtoista koskettelua.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Tunnen nuoren aikuisen, joka ei pystynyt sanomaan EI.

Tunnen, koska minä olin tuo tyttö.

MeToo kampanja onnistui vihdoin siinä, missä miljoonat seksuaalista häirintää ja väkivaltaa kokeneet naiset ja tytöt ovat vuosikymmeniä epäonnistuneet. Tuomaan esiin seksuaalisen häirinnän laajuuden.

Kun minulle viimeksi vislattiin kadulla ja auton ikkunasta heitettiin ilmaan ehdotus, näytin keskisormea. Kun minut viimeksi työnnettiin seinää vasten ja rintojani kähmittiin, minä löin. Sillä minun rintani ovat minun rintani, ja minulla on täysi oikeus puolustaa vartaloani.

On ikävää elää yhteiskunnassa, jossa 53% naisista on kokenut ennen 15 vuoden ikää fyysistä, seksuaalista tai psykologista väkivaltaa. On ikävä elää yhteiskunnassa, jossa joudun opettamaan omille tyttärilleni, miten toimia kun joku kähmii, ehdottelee, vainoaa tai pahimmassa tapauksessa yrittää raiskata. On ikävä elää yhteiskunnassa, jossa naisten ja tyttöjen esineellistäminen on arkipäivää mediassa ja mainonnassa, ja jossa naisia ja tyttöjä objektisoiva porno on suurimmalle osalle miehistä osa normaalia arkea.

Minä haluaisin nähdä erilaisen yhteiskunnan. Haluan nähdä yhteiskunnan, jossa jo pienet tytöt ja pojat kunnioittavat toisiaan. Haluan nähdä yhteiskunnan, missä tyttöjen ja naisten ei tarvitse enää pelätä, hävetä tai kokea syyllisyyttä siitä mitä heille on tapahtunut.

Tuo yhteiskunta on saavutettavissa jos tarpeeksi moni haluaa muutosta. Minä olen keskustellut oman poikani kanssa siitä, millaista on toista sukupuolta kunnioittava ja arvostava käytös. Tulen puhumaan siitä myös toiselle pojalleni, kun hän kasvaa isommaksi.

Mutta haluan että asiasta puhutaan myös kollektiivisesti. Siksi olemme käynnistäneet #Äijäkoodi kampanjan. Haluamme haastaa miehet ja pojat toimimaan sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan. Haluamme että miehet ja pojat voivat käynnistää muutoksen oman toimintansa kautta. Sillä vain teillä, miehet,  on mahdollisuus lopettaa naisiin ja tyttöihin kohdistuva seksuaalinen häirintä. Vain teillä, miehet, on mahdollisuus  hankkiutua eroon niistä yhteiskuntamme kulttuurisiin rakenteisiin piiloutuvista käytänteistä ja  ideologioista, jotka mahdollistavat seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön olemassaolon ja jatkumisen.

 

Tartu haasteeseen jo tänään! http://www.vapautauhri.fi/aijakoodi/