Pelossa eläminen on vapaaehtoista

 
Pelossa eläminen on vapaaehtoista, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
 Benjamin Davies / Unsplash

Tänään haluan muistuttaa meitä kaikkia siitä, että pelossa eläminen on vapaaehtoista Jumalan lapsille. Joskus ajattelemme, ettei meillä ole muuta vaihtoehtoa. Mutta Jeesuksessa meillä on. Joten älä elä ilman Jumalan lasten etuoikeuksia. Kun olemme Kristuksessa, me emme ole orjia, vaan me olemme Kaikkivaltiaan Jumalan perillisiä.

Kaikki, joita Jumalan Henki johtaa, ovat Jumalan lapsia. Te ette ole saaneet orjuuden henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: »Abba! Isä!» (Room. 8:14-15)

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Okei, sinä sanot. Mutta miten ihmeessä elämme ilman pelkoja? Tämä on erittäin tärkeää, eikö vain? Liian usein tämä jää hiljaiseksi tiedoksi ja on aivan liikaa ihmisiä, jotka eivät tiedä, miten elää pelottomasti. Joten minä kerron sinulle miten minä menettelen. Toivottavasti se voi siunata sinua uskon matkallasi.

Sinä päivänä sanotaan Jerusalemille:
– Älä pelkää, Siion,
älä anna kättesi hervota!
Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi,
hän on voimallinen, hän auttaa.
Sinä olet hänen ilonsa,
rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi,
hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.

(Sefanja 3:16-17)

Me tarvitsemme Jumalan apua, hänen armovoimaansa ja rakkauttaan karkottamaan pelkomme. Me emme pysty siihen, yritimme sitten kuinka kovasti tahansa. Mutta Jeesus pystyy, kun annamme hänelle vapauden tehdä niin. Tämä voi tuntua liian helpolta ollakseen totta. Mutta älä ohita tätä, vaan kokeile sitä ja tulet hämmästymään.

Pelossa eläminen on vapaaehtoista

Aamuisin antaudun Jeesukselle ja pyydän häntä sen päivän ja koko elämäni Herraksi. Iltaisin taas vapautan päivän aikana keräämäni haavat, pelot, ongelmat ristin juurelle. Yleensä tämä riittää. Mutta joinanin päivinä pelot yrittävät ottaa elämästäni yliotteen. Silloin antaudun Herralle ja vapautan pelkoni Jeesukselle pitkin päivää. Usko pois, tämä toimii.

Se toimii, sillä rukoillessani, ajatukseni siirtyvät peloistani Jeesukseen. Ja huomaan, että olivatpa pelkoni kuinka isoja tahansa, Jumalani on niitä paljon isompi ja mahtavampi. Antaessani Jumalan rauhan vallata mieleni ja muistuttaa sydäntäni siitä, että kaikki on hyvin vaikeuksienkin keskellä. Minä en pysty, totta, mutta Jumala voi paljon enemmän kuin osaat edes kuvitella.

Joten älä enää kannattele pelkojasi, sillä Jeesus on ne ristille jo puolestasi kantanut. Ja ehkä olet kuullutkin: kaikki on täytetty. Sinulle ei ole jäänyt muuta tehtävää kuin luottaa Jumalaan ja pysyä Jeesuksessa. Kieltäydy pelossa elämisestä, sillä pelossa eläminen on vapaaehtoista. Jeesus tarjoaa sinulle mahdollisuutta elää hänen armossaan ja rauhassaan. Ota hänen tarjouksensa vastaan ja opettele elämään pelottomasti. Se on mahdollista. Myös sinulle.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.