Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Papit ja poliitiikot päittäin

 

Paavo ”Mooses” Lipponen on saarnannut Kallion kirkossa, työväen kirkkoillassa. Iltalehden mukaan entinen pääministeri Lipponen kritisoi puheessaan progressiivista verotusta vastustavia rikkaita. Mies peräsi saarnassaan tuloerojen tasoittamista.

Tähän on tultu. Ei enää riitä, että kirkko mukailee yhteiskuntaa vaan nyt se kutsuu jo saarnamiehetkin yhteiskunnan puolelta. Kyllä poliitikko papin päihittää! Ja ironista kyllä, saarnan sisällössä ei välttämättä huomaa mitään eroa pappien yhteiskunnallisiin saarnoihin.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Siinä missä papit tai ex-piispat änkeävät politiikkaan, poliitikkoja viehättää saarnatuoli. Mahdetaankohan Mari Kiviniemi kutsua kehiin Marianpäivänä (27.3.) ja Jutta Urpilainen kiirastorstaina? Luomakunnan sunnuntai sopisi Tuija Braxille. Helatorstai sopisi jollekin sinkkupoliitikolle, sillä silloin saarnattaisiin tietysti aiheesta ”jos ei heilaa helluntaina, ei koko kesänä”. Kuka sitä nyt Raamatusta saarnaisi nykyaikana?! Pannaan julistettakoot sellaiset, markkutuomikorvet ja muut ärsyttävät uskovaiset, jotka yksinkertaisuudessaan uskovat, että Raamattu on Jumalan sanaa.

Kyllä Martti Luther oli viisas mies, kun halusi erottaa hengellisen ja maallisen regimentin. Jos niitä ei eroteta, ne yhdistyvät. Eikä ole vaikea arvata, kumman hyväksi.