Miksi äänestän Niinistöä, osa 2, talous

 

Sauli Niinistön talousosaaminen on parasta presidenttiehdokkaiden joukossa. On tärkeää, että tasavallan päämies ymmärtää talouden mekanismeja.

Sauli Niinistö toimi Euroopan Investointipankin varapääjohtajana vuosina 2003-2007, minkä jälkeen hän palasi kansanedustajaksi. Niinistön ei olisi ollut pakko palata. Itse asiassa hänen olisi kannattanut jäädä liike-elämän piiriin. Investointipankin johtajan ansiotaso on aivan toista, kuin suomalaisella kansanedustajalla.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Sauli Niinistö voisi aivan hyvin olla yksi niistä yritysmaailman huippujohtajista, jotka kokonaisten kansakuntien nyt kärvistellessä toimeentulon rajoilla nostavat silti miljoonabonuksia ja kannustimia. Mutta hän ei ole.

Niinistö on viime vuosina toistuvasti arvostellut johdon ylisuuria bonuksia ja yritysmaailman piirissä rehottavaa ahneutta. Nämä sanat kuulostavat uskottavammilta sellaisen miehen huulilta, jolle samanlaiset edut ovat joskus olleet mahdollisia, kuin sellaisen, joka tuntee rahamaailmaa vain teoriassa.

Arvostan Sauli Niinistöä, koska näen hänessä kutsumuksen miehen. Hän on ollut valmis luopumaan huikeasta taloudellisesta menestyksestä toimiakseen yhteiskunnallisissa tehtävissä. Tämä on yksi syy, miksi äänestän Sauli Niinistöä.

– Tämä teksti on kirjoittajan mielipide. Sitä ei pidä pitää seurakuntalainen.fi:n, Ristin Voitto -lehden tai helluntaiherätyksen mielipiteenä. –