Miksi äänestän Niinistöä, osa 1

 

Sauli Niinistön puoliso Marja-Leena Niinistö menehtyi liikenneonnettomuudessa vuonna 1995. Hän kuoli matkalla Järvenpäähän ollessaan tulossa tukemaan vaalitilaisuudessa puhunutta miestään. Puoluejohto panttasi tietoa onnettomuudesta, Sauli Niinistö sai tiedon Marja-Leenan kuolemasta vasta puheensa jälkeen. Hän luhistui shokissa Järvenpää-talon takahuoneessa.

Sauli Niinistö joutui viemään suru-uutisen rakkaan äidin kuolemasta 15-vuotiaalle pojalleen Matiakselle, jonka leski-yksinhuoltajaksi hän jäi. Äärimmäisestä menetyksestä ja elämänsä kiireisimmistä vuosista huolimatta Niinistö onnistui tukemaan herkässä iässä olleen Matiaksen kasvua aikuiseksi. Äidin sylin ja rakastavan puolison kipeä menetys yhdistivät isää ja poikaa.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Jouluna 2004 Sauli ja Matias Niinistö olivat lomailemassa Thaimaassa Khao Lakissa. Tapaninpäivän tsunamissa he pelastautuivat yhdessä roikkuen sähkötolpassa kaksi tuntia. ”Ajattelin Matiasta. Hänen elämänsä oli vasta aluillaan. Minulle se on toinen juttu: nähnyt ja kokenut olen monenlaista. Mutta valmis, valmis kuolemaan”, Niinistö kertoi ajatuksistaan. Isä ja poika selvisivät tästäkin koettelemuksesta yhdessä.

Arvostan Sauli Niinistöä, koska näen hänessä onnistuneen isän. Isänä onnistumisen näkee hänen pojissaan Matiaksessa ja viisi vuotta vanhemmassa Nuutissa.

Moni sanoo, että tämä maa ei tarvitse mitään isää tai arvojohtajaa. Minusta tarvitsee. Meillä on hukassa moni nuori ja aikuinenkin. Tämä on yksi syy, miksi äänestän Sauli Niinistöä.

– Tämä teksti on kirjoittajan mielipide. Sitä ei pidä pitää seurakuntalainen.fi:n, Ristin Voitto -lehden tai helluntaiherätyksen mielipiteenä. –