Maailmankuulut mokaajat

 

Albert Einstein oppi puhumaan vasta lähes neljävuotiaana. Hänen opettajansa vannoivat, ettei poika tekisi koskaan mitään merkittävää. Walt Disney erotettiin sanomalehdestä, koska häneltä puuttui mielikuvitusta ja ideoita. Steve Jobs masentui, kun hänet savustettiin ulos perustamastaan Apple-tietotekniikkayhtiöstä. Koripallotähti Michael Jordan lukittautui huoneeseensa ja itki, kun hän ei mahtunut lukion joukkueeseen. Levy-yhtiö torjui The Beatles -yhtyeen, koska sillä ei ollut mahdollisuuksia menestyä musiikkialalla.

Näitä totuuksia on vaikea uskoa. Me tunnemme nämä kuuluisuudet ihailtavista saavutuksista ja poikkeuksellisista lahjoista. Mutta he olivat muutakin. Mokaajia, hylättyjä, naurunalaisia, alaspainettuja, toivonsa menettäneitä tavallisia ihmisiä. Kukaan heistä ei päässyt tavoitteeseensa vain siksi, että oli tarpeeksi hyvä. He saavuttivat haluamansa, koska eivät jääneet tuleen makaamaan. Tämä huippu prikaati ei tuntenut sanaa luovuttaminen.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kun yrittää jotain uutta, epäonnistumisia tulee varmasti. Mutta jos koskaan ei yritä, ei voi onnistua. Moni ihminen lopettaa juoksun kohti unelmiaan, kun alkaa hengästyttää ja pistää. Silloin kun toiset pääsevät ohi ja paremmalla tyylillä. Tai kun joku väittää, ettei hänestä ole maratoniin. Järkevämpää keskittyä vain arjen hölkkään.

Jumala ei luonut ihmistä ilman päämäärää. Meitä ei ole tarkoitettu ainoastaan selviytymään seuraavasta päivästä, vaan loistamaan elämällämme niin kirkkaasti, että pimeys pakenee ympäriltämme. Älkää pelätkö älkääkä lannistuko, olkaa rohkeat ja lujat, Jumala kannustaa Sanassaan. (Joos. 10:25) Hänen voimansa tulee esiin heikkoudessa, virheitä tekevien ja epätäydellisten ihmisten kautta. Hän käyttää erityisesti niitä, jotka eivät varo tahraamasta valkoista paperiaan. Vain ne, jotka ovat valmiita johonkin epävarmaan, ovat valmiita luottamaan.

Pietari, Jaakob ja Johannes kuuluivat siihen joukkoon. Kun Jeesus kutsui heidät seuraajikseen, he jättivät kaiken saman tien. Jeesus ei valinnut heitä sen takia, mitä he olivat saavuttaneet. Hän valitsi heidät, vaikka he olivat täysin epäonnistuneet. Hän teki ihmisten kalastajia miehistä, jotka eivät saaneet edes kaloja verkkoonsa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie