Lootin päivät

 

Suomi siirtyi tänään, 1. maaliskuuta 2017, lopullisesti Lootin päiviin. Kollega Luukas kirjasi Jeesuksen sanat, joiden mukaan maailman meno, ennen Hänen paluutaan, muistuttaisi Lootin päiviä. (Luuk.17:28-32)

Raamattuun voi luottaa, koska siihen kirjatut profetiat ovat joko jo toteutuneet, toteutuvat parhaillaan tai tulevat toteutumaan. Tämä osoittaa kiistattomasti, että Raamattu on Jumalan antama ilmoitus ihmisille. Ei ole toista kirjaa, joka läpäisee tämän testin!

Sansa 1kk vuosisop1

Mikä oli Sodoman synti?

Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut. (Hes.16:49) Tähän kun vielä lisätään seksiin perustuva ihmiskauppa, lasten hyväksikäyttö ja median seksillä kyllästämä yhteiskunta, niin saadaan kaiken kattava nykymaailman kuvaus. Kaikki käy. Lapset katselevat pornoa ja heitä innostetaan ”kokeilemaan seksuaalista suuntautumistaan” jne. Ihannemaassamme Ruotsissa päiväkodeissa ei sanota enää han eller hon vaan hen ja lapsiparat eivät hädissään tiedä mistä ovesta mennä, vaan toivovat transtoiletteja.

Helsingissä vihitään 1.3 ensimmäiset samaa sukupuolta olevat parit

Arkkipiispan apokryfisen viisastelun villitsemä pappi vihkii samaa sukupuolta olevia pareja. Salamavalot välkkyvät ja TV-kamerat pyörivät, maallistunut media riemuitsee ja Kotimaa ja Kirkko ja kaupunki kehuvat.

Piispaa on vaikeampi erottaa kuin paavia

Piispaa, joka on kykenemätön kaitsemaan pappiaan ei ole helppo erottaa maallisessa tuomioistuimessa, koska kirkko on antanut päätösvallan avioliittokysymyksessä Arkadianmäelle.

Miten tähän on tultu?

Parisuhdelaki astui voimaan tasan 15 vuotta sitten. Ei ole liioiteltua todeta, että sen äitinä toimi Setan entinen puheenjohtaja Tarja Halonen, joka presidenttikautensa päätteeksi liittyi kirkkoon.

Vain muutaman äänen tähden

Arkkipiispa Kari Mäkinen valittiin virkaansa 8 äänen enemmistön turvin. Hän on ollut mediassa hyvin aktiivinen mielipidemuokkaaja ja muuntanut ilmapiiriä myönteiseksi samaa sukupuolta olevien avioliitolle täysin piittaamatta Piispainkokouksen päätöksistä. Hänen ulostulonsa epäilemättä vaikutti eduskunnan päätökseen, missä 7 ääntä ratkaisi avioliittokysymyksen loppuvuonna 2014. Monet nimikristityt poliitikot perustelivat äänestyskäyttytymistään arkkipiispan näkemyksillä.

Vain muutaman henkilön tähden

On perusteltua kysyä, kuinka moni samaa sukupuolta oleva pari on käynyt rukoiltavana tai aikoo vihityttää itsensä kirkossa. Puhutaanko kymmenistä vai sadoista? Pitääkö Raamattu kirjoittaa uudelleen heidän takiaan vai riittäisikö maistraatissa käynti ja rukous sen päälle?

Kirkollinen ”demokratia”

Arkkipiispa on kirkon hirmuhallitsija, sillä hän on lakiasäätävän elimen eli Kirkolliskokouksen puheenjohtaja, toimeenpanevan elimen eli Kirkkohallituksen puheenjohtaja ja riitoja ratkaisevan oikeuslaitoksen eli Piispainkokouksen puheenjohtaja. Tämä rooli tuli räikeästi näkyviin, kun Kari Mäkinen teetti marraskuussa 2010 Kirkolliskokouksella laittoman päätöksen rukouksesta samaa sukupuolta olevien parien puolesta. Koska monet edustajat vaativat määräenemmistöä, Mäkinen suoritti hallinnollisen silmänkääntötempun ja haki puhemiesneuvostolta, jonka puheenjohtajana hän myös toimii, päätöksen äänestysjärjestyksestä yksinkertaisella enemmistöllä puhemiesneuvoston yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä!

Rahaa ei säästetä

Kirkolliskokoksessa päätettiin taannoin myös 200 000 euron käyttämisestä parisuhdeasiaa käsitteleviin seminaareihin. Vastustin rahan tuhlausta, mutta hävisin äänestyksen. Myöhemmin ilmeni, että rahaa tähän hyödyttömään näytelmään ja sen tuloksena kyhättyyn samanmielisten pamflettiin saatiin kulumaan puoli miljoonaa euroa!

Paavin perässä

Syyskuussa 2013 paavi pyysi anteeksi homoseksuaaleilta. Heinäkuussa 2014 Vatikaanissa mielellään vieraileva arkkipiispamme teki samoin. Samana kesänä Irakissa tapahtuneesta kirkkojen polttamisesta ja kristittyjen vainosta en huomannut arkkipiispan lausuneen mitään. Jos Herra on lähettänyt kymmenet tuhannet Lähi-idän sotaa pakenevat muslimit tänne kuulemaan evankeliumin, arkkipiispan puheet sabotoivat tämän mahdollisuuden.

Kirkot jakautuvat

Samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen hajottaa kirkkoja kautta maailman. Eräät piispat ovat iloinneet tästä, sillä kun uskovat lähtevät, he pääsevät johtamaan ”kristillisiä perinneyhdistyksiä”, joissa puheet tuomiosta voidaan deletoida ja saarnata vain armosta sekä harrastaa joogaa, meditaatiota ja mindfulnessia (eli buddhismia), jossa torjutaan parannuksen teon tarpeellisuus.

Onko uskovien ulossavustaminen päämäärä Suomessakin?

Nykyisessä Kirkolliskokouksessa tuskin saadaan yli 75% äänisaalilla muutosta vihkimiskäytäntöön. Arkkipiispa voi tietysti taas yrittää hallinnollisella kikkailulla tai teologisella taikatempulla muuttaa äänestysjärjestystä yksinkertaiseksi enemmistöksi. Tämä voi osoittautautua hankalaksi, varsinkin kun Piispainkokous, ainakin toistaiseksi vastustaa asiaa.

Tähtäin lienee asetettu seuraavaan Kirkolliskokoukseen

ja se toimii niin, että ärsytetään perinteiset uskovat eroamaan kirkosta ja näin saadaan valituksi uusi uljas nimikristittyjen lainsäädäntökokous. Ei siis pidä erota kirkosta ja jättää sitä susille.

Miten perinteiset kristityt suututetaan?

Ensimmäinen askel on toukokuun 2017 Kirkolliskokoukseen tuotu aloite samaa sukupuolta olevien vihkimisestä. Avoimesti antikristillinen Helsingin Sanomat julkaisee myös mielellään asiaa ajavia artikkeleita, kuten 25. helmikuuta lehdessä ollut piispojen Irja Askolan ja Björn Vikströmin kynäily, jossa teologinen tuumailu oli lähes samaa tasoa kuin peruskoululaisen aineessa. Helsingin Sanomat lisäsi painetta porilaisen kirkolliskokousedustajan ja papin purkauksella seuraavana päivänä. Tunnepitoisessa artikkelissa käytettiin kaikki argumentit taivaan ja maan väliltä, ja pappi tehosti sanottavaansa: ”Tuntuu, että perhana, nyt tämä riittää”. Mikä riittää? – Jumalan Sanan mukainen toiminta tietysti!

Tämän farssin loppunäytös nähdään Turun tuomiokirkossa

Missä kaksi Lootin päivien pääarkkitehtia kohtaavat. Kari Mäkinen haastattelee Tarja Halosta 19. toukokuuta 2017 Kirkkopäivien kohokohtana.