Jumalan tahtoon suostuminen

 
Jumalan tahtoon suostuminen
Darius Bashar/Unsplash

Onko sinun helppo suostua Jumalan tahtoon? Luulen, että me kaikki kamppailemme sen kanssa silloin tällöin. Jopa Jeesus kävi rukouskamppailua tästä asiasta Getsemanessa. Mutta hän tiesi, ettei kannattanut vaatia oman tahdon tapahtumista. Joten ehkä myös meidän pitäisi oppia näkemään Jumalan tahtoon suostuminen olevan meidän parhaaksemme, vaikka itse haluaisimmekin päinvastaista.

»Isä, jos tahdot, niin ota tämä malja minulta pois. Mutta älköön toteutuko minun tahtoni, vaan sinun.» (Luukas 22:42)

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Usein saamme juuri sen, mitä haluamme heti sen jälkeen, kun olemme luovuttaneet asian Jumalalle. Mutta joskus näin ei käy ja siksi meillä on tapana takertua näihin epäjumaliimme aivan viime hetkiin saakka. (Ikään kuin tietäisimme, mikä meille on parasta, meidän näkökulmamme on niin rajallinen, etenkin verrattuna Kaikkivaltiaaseenn Jumalaan.)

C.S. Lewis on sanonut: ”On kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka sanovat Jumalalle: ’Tapahtukoon sinun tahtosi”, ja niitä, joille Jumala sanoo: ’Hyvä on, tee sitten omalla tavallasi’”. Minä en halua elää omalla tavallani, minä haluan elää Jumalan tahdoin mukaisesti. Entäpä sinä?

Jumalan tahtoon suostuminen

Joskus elämä tuo mukanaan vaikeita asioita: koronan, syövän tai jonkin muun ristin kannettavaksemme. Ohittaisimme tämän maljan varmasti mielellämme. Mutta elämän tarkoitus ei kuitenkaan ole pitää mahdollisimman hauskaa, mahdollisimman pitkään, vaan päästä mahdollisimman lähelle Jeesusta. Koska vain hänellä on iankaikkisen elämän sanat. Meillä ei ole ketään muuta, mutta Jeesus riittää enemmän kuin hyvin.

Jumalan tahtoon suostuminen ei tarkoita sitä, ettemmekö me taistelisi. Mutta se tarkoittaa, että emme taistele Jumalaa vastaan vaan hänen kanssaan. Se tarkoittaa, että taistelemme ilon kautta. Täynnä rauhaa ja tarkoituksellisuutta. Koska taistelemme Jumalan voimalla (emmekä omallamme).

Kun taistelemme Jumalan kanssa, me olemme siunattuja jopa tämän taistelun keskellä. Pelkästään tieto siitä, että olemme Jumalan hyvissä käsissä, vapauttaa. Paras tapa hallita kaaosta on luovuttaa hallinta Jumalalle. Häviämme sitten tahi voitamme, olemme uskomattoman siunattuja. Koska me olemme yhtä Jumalan kanssa ja hän on meitä varten ja meidän puolellamme. Nyt ja ikuisesti.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.