Ihmisiä ja ilmiöitä: Miltä helvetti näyttää? – 700 vuotta sitten kirjoitettu kuvaus vaikuttaa yhä kristittyjen näkemyksiin Elämäntaito: Säännöllinen päivärytmi ja rutiinit tuovat vakautta ADHD-perheen arkeen

Epätoivosta uudistumiseen

 

epätoivosta uudistumiseen
Kyle Glenn/Unsplash

Onko sinulla tapana jäädä jumiin ikäviin ajatuksiin tai tunnelmiin? Minulla on sinulle hyviä uutisia. Vasta-aine negatiivisuuteen löytyy rukouksesta. Todella. Olemme tervetulleita Jumalan syliin, vaikka tuntisimme millaista epätoivoa tahansa. Uudistuminen tapahtuu, kun tunteemme kohtaa Pyhän Hengen rukouksessa. Kyse ei ole meistä, vaan Pyhästä Hengestä. Ja siksi se on niin tehokasta. Matka epätoivosta uudistumiseen on lyhyt, se kestää vain rukouksen verran.

Joten älä yritä korjata itseäsi tai tilannettasi, jotta voisit rukoilla. Tule vain Jeesuksen luokse sellaisena kuin olet ja koe uudistuminen itse. Jos tämä ei vielä ole vakuuttanut sinua, vertaa Psalmin 77 alku- ja loppuosaa ja näet eron. Tai vertaile vain nähtä kahta jaetta:

Uuden Tien verkkolehti (ilmainen kuukausi)

Onko Jumala unohtanut armonsa, vihassaan sulkenut sydämensä? (Ps. 77:10)

Sinä olet Jumala, sinä teet ihmeitä, olet osoittanut voimasi kansojen vaiheissa. (Ps. 77:15)

Epätoivosta uudistumiseen

Mitä tapahtui? Miten psalmisti pääsi itsesäälistä ylistykseen, epätoivosta uudistumiseen niin nopeasti? Tulemalla Jumalan eteen rukouksessa, antamalla Jumalan tietää, miltä hänestä tuntui ja mitä hän koki samalla, kun hän antoi Pyhän Hengen tehdä työtään itsessään.

Sillä uudistuminen on Jumalan erityisalaa. Ja armo on hänen metodinsa. Jumala on taistellut lastensa puolesta ihan alusta alkaen. Tänään hän taistelee meidän puolestamme.

Rukous on mahtava tapa vastaanottaa Jumalan ihmeellistä armoa ja kokea, miten meidät autetaan epätoivosta uudistumiseen. Joten älä pidättäydy rukoilemasta mistään syystä. Opettele rukoilemaan ajatuksesi, tunteesi ja kokemuksesi. Päästä Jumala osaksi koko elämääsi. Ja elämäsi muuntuu epätoivosta uudistumiseen.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.