Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Armo tekee hedelmälliseksi

 
Armo tekee hedelmälliseksi
Philippe Gauthier / Unsplash

Joskus kuulee sanottavan, että armon tähden ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Totta, sinun ei tarvitsekaan ansaita pelastustasi. Ja, kyllä, se on armoa alusta loppuun. Mutta miksi ihmeessä armo haluaisi tehdä sinusta passiivisen? Armo kutsuu sinut rakastavaan yhteyteen Pelastajasi kanssa ja Jeesuksen kanssa eläminen ei tee sinusta passiivista, pikemminkin päinvastoin: armo tekee hedelmälliseksi.

»Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. 6Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.7»Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen. 8Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani. (Joh. 15:5-8)

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Jumala on kutsunut sinut tekemään hyvää lähimmäisillesi, hän on jopa ennalta valmistanut nuo teot sinulle. Joten miksi ihmeessä armo tekisi sinusta passiivisen? No ei mitenkään. Armo haluaa tehdä sinusta niin hedelmällisen, ettet osaa edes kuvitella sellaista.

Armo tekee hedelmälliseksi

Joten kun pysyt Jeesuksessa, armo tekee sinut hedelmälliseksi. Siksi kyse ei olekaan sinusta ja sinun pätevyydestäsi, vaan kyse on armo(voima)sta sinussa. Joten nauti siitä. Nauti Jeesuksen kanssa elämisestä ja iloitse siitä, että hän näyttää sinulle, mitä hän haluaa sinun tekevän. Silloin todella elät uskoasi todeksi, käytät päiväsi oikein ja nautit elämästä Jumalan kanssa. Ja tämä tekee sinut hedelmälliseksi, vaikka et itse sitä huomaisisikaan.

Kun näet teillä on kaikki nämä avut ja ne vielä enenevät, te ette jää toimettomiksi eikä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tunteminen jää teissä vaille hedelmää. (2. Piet. 1:8)

Joten, rakas ystäväni, riemuitse siitä, että sinun elämälläsi on tarkoitus (ja se on tuottaa kunniaa taivaalliselle Isällesi). Ja sinä teen niin, kun pysyt Jeesuksessa ja annat Pyhän Hengen tehdä työtä sinussa ja sinun kauttasi.

Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. (Kol. 1:10)

Hengellinen hedelmällisyys on parasta, mitä on. Joten anna sinäkin armon tehdä sinut hedelmälliseksi. Passiivisuus on pahasti ylivarvostettua. Mutta hedelmällisyys ja hyödyllisyys eivät ole. Varsinkaan iankaikkisuudessa. Joten antaudutaan Jeesukselle ja annetaan armon tehdä meistä vieläkin hedelmällisempiä Jumalan kunniaksi.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.