Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Ystävänpäivä-näytelmä pureutuu yksinäisyyden eri muotoihin

 

Tamperelainen harrastajateatteri Teatteri Verso esittää toisen täyspitkän näytelmänsä aiheesta, joka koskettaa kaikkia jossain elämän vaiheessa. – Voi olla menestynyt ja ihmisten ympäröimä, mutta silti yksin, Annakaisa Järvensivu pohtii.

Teatteri Verso on osa Tampereen seurakuntayhtymän Uusi Verso -yhteisön toimintaa. Helmikuun 14. päivä ensi-iltansa saavan Ystävänpäivä-näytelmän idea syntyi, kun teatterin jäsenet huomasivat usein keskustelevansa yksinäisyydestä.

– Mediassa on ollut paljon esillä esimerkiksi vanhusten yksinäisyys. Iso kimmoke näytelmälle oli myös lehtijuttu 8-vuotiaasta Osku-pojasta, jonka syntymäpäiville ei tullut ketään, näytelmän ohjaaja Annakaisa Järvensivu kertoo.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Heidän ryhmänsä koostuu nuorista aikuisista, joten taustalla vaikuttivat myös omat kokemukset: yksin eläminen sinkkuja, kun kumppania ei ole löytynyt.

Näytelmässä tullaan näkemään näitä kaikkia yksinäisyyden ulottuvuuksia. Toiveena on herättää ajatuksia katsojassa ajankohtaisesta aiheesta. Ystävänpäivä kertoo ystävästä, joka ei kaihda ketään.

– Teatterin pitää olla sellaista, joka on tekijöille itselleen relevanttia. Mitä henkilökohtaisempaa, sitä universaalimpaa. Jos tuon rehellisesti ja kaunistelematta sanottavani esiin, silloin on hyvä mahdollisuus, että samat asiat koskettavat muitakin.

Esitykset pidetään Tampereella teatteri La Stradassa 14.-25.2. Näytelmä ei sovellu lapsille. Tietoa näytelmästä on saatavilla Facebookin kautta, www.facebook.com/teatteriverso.

 

 

 

Aiheet