Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yli 3000 ilmoittautunut ennakkoon Vivamon jouluvaelluksella

 

Vaellus päättyy talliin seimen äärelle.

Vivamon Raamattukylässä valmistaudutaan jouluvaellusten alkamiseen. Jouluvaellus Ihmeellinen ilo on ohjelmassa kahdeksatta vuotta. Esityksiä on parikymmentä ajalla 8.12.–16.12.

Ennakkoilmoittautumisia on tänä vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin, yli 3000. Jeesus-lapsen roolissa nähdään 5 vauvaa. Marian roolia tekee 4 ja Joosefin roolia 2 näyttelijää. Esitysviikon aikana mukana on yli 50 ihmistä eri tehtävissä. Lisäksi joukkoon kuuluvat kaksi aasia ja lampaita.

Itse vaellus tapahtuu ulkoilmassa. Matka alkaa Nasaretin kaupungista, Marian kodilta, jonne enkeli saapuu ilmoittamaan Jeesuksen syntymästä. Vaellus jatkuu Marian sukulaisen, Elisabetin kodin kautta Betlehemin basaariin, jonka myyjät ottavat innostuneesti vastaan suuren joukon verollepanoa varten saapuneita matkalaisia. Betlehemin majatalossa on kovin täyttä, mutta lopulta Maria ja Joosef pääsevät yöksi suojaan. Kedolla paimenet vartioivat laumaansa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Liikkeellä ovat myös kolme itämaan tietäjää, jotka ovat seuranneet tähteä. Matkalla he kohtaavat kuningas Herodeksen joukkoineen. Keskellä yötä saapuu taivaasta yllättäen enkelien viesti: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja. Paimenet rientävät tallille, jossa odottaa joulun ihme.

Lopuksi sekä yleisö että esiintyjät kokoontuvat Vivamon kirkkoon laulamaan joululauluja.

Tänä vuonna Vivamon jouluvaellus tekee yhteistyötä Lohjan kaupungin järjestämien Mennen ajan joulumarkkinoiden kanssa.

Jouluvaelluksen ohjaa Matias Nyman. Käsikirjoituksen ja laulujen sanat on laatinut Anna-Mari Kaskisen, sävellyksistä vastaa Tommi Kalenius. Tanssikoreografiat on tehnyt Sari Perttu, musiikkivastaavana on Rosa Nyman.

Ilmoittautua kannatta ajoissa, sillä osa esityksistä on jo täynnä. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Vivamo@sana.fi tai puhelin 0207 681760.