Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Yle: Professori Puolimatkan lausunto ei johda jatkoselvitykseen

 

Tapio Puolimatka toimii kasvatuksen teorian ja tradition professorina Jyväskylän yliopistossa.

Jyväskylän yliopiston rehtorin mukaan Puolimatkan sukupuolineutraalia avioliittolakia koskevan lausunnon lähteiden käyttöä ei ole tarvetta selvittää. Puolimatka oli viime keväänä eduskunnan lakivaliokunnan asiantuntijakuultavana koskien avioliittolain muuttamista. Puolimatkan lausunnosta eduskunnan lakivaliokunnalle avioliittolain muutoksesta tehtiin marraskuussa tutkintapyyntö Jyväskylän yliopiston rehtorille.

Yksityishenkilön tekemässä tutkintapyynnössä pyydettiin selvittämään, ovatko Puolimatkan asiantuntijalausunnon lähdeviittaukset hyvän tieteellisen käytännön mukaisia.

Yle Uutiset kertoo, että Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professorin Tapio Puolimatkan sukupuolineutraalista avioliittolaista antamaan lausuntoon liittyvä tutkintapyyntö ei johda jatkoselvitykseen.

Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen käynnisti asiasta selvityksen loppuvuodesta. Tarkoituksena oli selvittää, olivatko Puolimatkan lähdeviittaukset hyvän tieteellisen käytännön mukaisia. Selvityksen mukaan Puolimatkan antaman lausunnon lähteiden käyttöä ei ole tarvetta selvittää tarkemmin.

KRS Krito 10.-23.6.

Eduskunnan lakivaliokunta kuuli sukupuolineutraalin avioliittolain käsittelyä varten lukuisten kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien lausuntoja.  Suomen evankelisluterilaisen kirkon näkemyksen toi esiin kansliapäällikkö Jukka Keskitalo Kirkkohallituksesta.

Eduskunta asettui sukupuolineutraalin avioliiton kannalle äänin 105-92. Lakivaliokunta esitti mietinnössään kansalaisaloitteen hylkäämistä.

Lue myös:

Jyväskylän yliopiston rehtorin lausunto

Peter Östman Puolimatkan tutkintapyynnöstä: ”Mediasota nähtävissä”

Tapio Puolimatkan lausunnosta esiselvitys Jyväskylän yliopistossa

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)