Yle: Kuopion piispa ei hyväksy seurakuntien omavaltaisia lähetystukien leikkauksia

 

Piispa Jari Jolkkonen ei leikkaisi tukia lähetysjärjestöiltä

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen ei hyväksy joidenkin seurakuntien tapaa leikata lähetysmäärärahoja järjestöiltä, jotka esimerkiksi torjuvat naispappeuden, kertoo Yle uutiset.
Jolkkonen perustaa ajatuksensa siihen, että lähetysjärjestöt ovat kirkolliskokouksen hyväksymiä, ja johdonmukaisuuden nimissä niiden kaikkien toimintaan on voitava luottaa.

– Mikäli järjestöjen toimintatapoja tai niiden statusta on syytä tarkastella, se kuuluu kirkolliskokoukselle. Mielestäni yksittäisten seurakuntien ei tulisi tehdä asiasta muita tulkintoja, Jolkkonen kertoo Yle uutisten mukaan

Jolkkonen esitteli näkemyksiään Kuopion hiippakunnan hiippakuntavaltuuston kokouksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Linjaukset on allekirjoittanut myös Kuopion hiippakuntavaltuusto.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Lähetystukia ovat leikanneet esimerkiksi Vantaan, Espoon ja Helsingin seurakuntayhtymät. Asiaa vauhditti Etelä-Suomessa lähetysjärjestöille tehty kysely, jossa selvitettiin niiden suhtautumista muun muassa naispappeuteen ja homoseksuaalisuuteen. Seurakuntayhtymissä tulkittiin järjestöjen linjanvetojen poikkeavan kirkon virallisesta kannasta.

 

Lue myös:

Ylen uutinen aiheesta