Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Yle: Arkkipiispan homokannanotoissa ei huomautettavaa

 

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja ei näe arvosteltavaa siinä, että arkkipiispa Kari Mäkinen osallistui viime vuoden maaliskuussa Älä alistu! -kampanjaan liittyvään keskusteluun homoseksuaalisuudesta.

Kantelijan mielestä arkkipiispa käytti väärin virka-asemaansa ja kielsi mielipiteen vapauden.

Arkkipiispa Kari Mäkinen arvosteli kristillisen Nuotta-lehden Älä alistu -kampanjaa, jonka mukaan homoseksuaalisuudesta voi parantua uskon avulla.

Arkkipiispa osallistui homoseksuaalisuudesta syntyneeseen verkkokeskusteluun muun muassa Suomi24.fi:n Kirkko kuulolla -palstalla. Mäkisen oli katsottu myös kommentoineen väheksyvään sävyyn kampanjan taustajärjestöjä YLE:n Aamu-TV:ssä

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Näihin järjestöihin kuuluvat ihmiset eivät ole sen suurempi tai vähempi arvoisia kuin muutkaan, Mäkinen kommentoi tuolloin.

Mäkisen mukaan on kuitenkin paikallaan, että järjestöjen toimintaa tarkastellaan realistisesti.

– Sellaista tarkastelua ei pidä nähdä uhkana, Mäkinen perusteli.

Kantelijan mielestä arkkipiispa oli loukannut kansalaisten yhdenvertaisuutta, rajoittanut uskonnonvapautta sekä kieltänyt mielipiteen vapauden asettuessaan selkeästi niin sanotun homosuuntauksen puolelle.

Pajuoja kommentoi Yle:lle, että arkkipiispalla ei asemansa perusteella ollut toimi-, käsky- tai määräysvaltaa itsenäisten järjestöjen toimintaan. Hän oli osallistunut kannanotoillaan kirkosta ja sen arvoista käytyyn keskusteluun.

 
artikkelibanneri Uusi Tie