Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Yhteinen keittiö-hankeella halutaan tarjota mielekästä tekemistä

 

Kuva: Pixabay

Hankkeen tarkoituksena on perustaa jokaiseen tulevaan maakuntaan vähintään kaksi matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa, eli Yhteistä keittiötä.

Yhteinen keittiö on kaksivuotinen hanke, jota Kirkkohallitus koordinoi. Hankkeen rahoittaa Sosiaali ja terveysministeriö. Tavoitteena on antaa mahdollisuuksia yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen, etenkin hyvinvoinnin ja terveyden osalta heikommassa asemassa oleville väestöryhmille. Toisena tavoitteena on lisätä terveellisiä elämäntapoja ja vähentää ruokahävikkiä.

Yhteisessä keittiössa suunnitellaan ja valmistetaan yhdessä terveellistä ruokaa. Myös yhteinen ateriointi on osa toteutusta. Projektin pääpaino on yhteisöllisessä kohtaamisessa.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Hankkeessa on mukana paikallisia seurakuntia, kaupunkeja ja kuntia, sairaanhoitopiirejä, oppilaitoksia ja yhdistyksiä.

– Alueilla on mahtavaa osaamista, mikä saadaan käyttöön yhteisen keittiön avulla, asiantuntija Tiina Saarela Kirkkohallituksesta toteaa kirkon tiedotteessa.

Toiminta on käynnistynyt jo Tampereella, Seinäjoella, Lahdessa, Porvoossa ja Vihdissä. Hanke laajentuu koko maahan vuosien 2017−2018 aikana. Hankkeen valtakunnallisina toimijoina ovat muun muassa Ehyt ry, Marttaliitto, Helsingin Diakonissalaitos ja Maa- ja kotitalousnaiset.