Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Yhden illan juttu torjuu yksinäisyyttä Tampereella

 

Uuden verson aktiiviset tapahtumanjärjestäjät Riikka Tuomi

Tulevana ystävänpäivälauantaina järjestettävä Yhden illan juttu -tapahtuma kerää Tampereen Pakkahuoneelle nuoria aikuisia tutustumaan toisiinsa ja pitämään hauskaa yhdessä.

Yhden illan juttu on tällä hetkellä ainakin kahdesti vuodessa järjestettävä nuorten aikuisten tapahtuma, jossa on tavoitteena hauskanpito ja uusien ihmissuhteiden luominen siihen hyvin sopivassa ympäristössä. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin syksyllä 2014, ja tuolloin kävijöitä oli yli 200. Nyt kävijöitä odotetaan vielä reilusti enemmän, sillä sana tapahtumasta on kiertänyt ja esiintyjät ovat huippuluokkaa.

Esiintyjinä ovat tamperelainen maailmallakin mainetta niittänyt trikkaustanssiryhmä Unito sekä Autolla Nepaliin -elokuvantekijät. Tapahtuman musiikista vastaa kolminkertainen suomen paras dj eli DJ SAMPL. Lisäksi tarjolla on erilaisia toimintapajoja. Ne ovat nuorten aikuisten itse suunnittelemia ja toteuttamia ja niissä on läsnä vahvasti yhdessä tekemisen meininki. Mukana olevien järjestöjen toimintapajoissa nimittäin tehdään erilaisia juttuja, joita ei voi tehdä yksin, esimerkiksi pelataan tanssipelejä.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Tapahtuman nimi tulee siitä, että se kestää yhden päivän kerrallaan, joten osallistuminen on tehty sitoutumisen kannalta mahdollisimman helpoksi. Kynnystä madaltanee myös se, että osallistuminen on ilmaista.

– Tapahtuman tarkoitus on torjua yksinäisyyttä ja syrjäytymistä ja kohderyhmänä ovat ihan kaikki nuoret aikuiset. Tutustuminen tehdään nyt mahdollisimman helpoksi, Uuden verson aktiiviset tapahtumanjärjestäjät Riikka Tuomi ja Elias Pitkänen sanovat.

Nuorten aikuisten itse järjestämä tapahtuma

Yhden illan jutun pääjärjestäjänä on Uusi Verso, kristittyjen nuorten aikuisten toimintaverkosto Tampereen alueella. Mukana järjestämässä tai sponsoroimassa ovat myös International Students of Tampere, GoGo, Partio, SPR, Experience-talli, Unito, Autolla Nepaliin, WUP, Arbor vitae, Come Home -talli sekä Action Factory.

– Tapahtuman järjestäminen on ollut hienoa ja sitä ovat leimanneet uskomattomat kohtaamiset. Yhteistyökumppanit ovat myös lähteneet tosi hyvin mukaan, Pitkänen kertoo.

– Seuraavalla kerralla tulee melkein paineita, jos yritetään pistää vielä paremmaksi. Meillä on nyt niin hyvät esiintyjät ja yhteistyökumppaneita on suorastaan tullut meidän luokse, Pitkänen jatkaa.

Yhden illan juttu järjestetään lähes täysin Uuden verson vapaaehtoisten voimin ja tapahtumasta päävastuussa ovat Nuoret johtajat -kurssille viime syksynä ja tänä keväänä osallistuvat. Tapahtuma on kurssin lopputyö, mutta toimivaksi osoittautuneena sille on jatkoa luvassa.

– Ensi kerralla konsepti säilyy, mutta jotain uuttakin on mukana, Tuomi suunnittelee seuraavaa kertaa.