Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Wikileaks-vuoto paljasti uskovien vainoja Eritreassa

 

Wikileaks paljastus: uskovia vainotaan Eritreassa

Kristittyjen vainoja maailmanlaajuisesti seuraavan International Christian Concern (ICC) -järjestön lehdistötiedotteen mukaan useita salaisia asiakirjoja vuotanut Wikileaks-palvelu on paljastanut laajamittaisen ja järjestelmällisen uskovien kidutuksen olevan Eritreassa arkipäivää. Tieto perustuu vuodettuun Yhdysvaltain hallinnon asiakirjaan, jossa kerrotaan maan vankiloiden eläimellisistä olosuhteista, sekä vankiloissa olevista uskovista.

ICC:n mukaan Wikileaksin vuotama asiakirja vahvistaa ICC:n useiden vuosien ajan julkaisemat raportit, joissa on varoitettu Eritreassa tapahtuvista ihmisoikeusrikkomuksista. Tällä hetkellä noin 3000 uskovaa on teljettynä maanalaisissa vankiloissa tai vankiloina käytetyissä metallisissa rahtikonteissa ja sotilasparakeissa. Monet heistä kuolevat jatkuviin kidutuksiin ja sairauksiin.

– On käsittämätöntä, että Eritrea kohtelee kaltoin omia kansalaisiaan niin kauhistuttavilla tavoilla siksi, että he rauhanomaisesti käyttävät uskonnonvapauttaan. Kehotamme Eritreaa lopettamaan tällaiset epäinhimilliset teot, totesi ICC:n Afrikan aluejohtaja Jonathan Racho.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Lue koko artikkeli Nuotta.com uutisblogista.