Vuokatinrannassa vahvistetaan viikonloppuna miehen identiteettiä – ”Raamatun henkilötkin olivat keskeneräisiä”

 

Jouko Malinen on hyvillään siitä, että monien peruttujen tapahtumien jälkeen Vuokatinrannan miestenpäivät voidaan järjestää sovitusti. Kuva: Taneli Törölä.

– Palaamme kotiin uudistuneina palvelemaan vaimoa ja perhettä, Jouko Malinen ennakoi Vuokatinrannan miestenpäivien satoa.

Vuokatinrannan loma- ja kurssikeskuksessa pidetään tulevana viikonloppuna Suomen Raamattuopiston miestenpäivät. Tapahtuman järjestäjiin kuuluu Raamattuopiston aluejohtaja Jouko Malinen, jonka mukaan miesten kesken kokoontuminen on aika ajoin tarpeellista.

– Miehet eivät osaa olla niin aitoja ja purkaa omia tuntojaan yhtä vapautuneesti, jos naisia on paikalla. Miehillä on monesti sellainen ego, että naisten silmissä täytyy esittää vahvaa.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

– Miestenpäivillä miehillä on mahdollisuus rohkaista toisiaan ja jakaa myös elämän kipukohtia. Voimme myöntää, että emme ole onnistuneet kaikessa niin kuin olisi pitänyt, Malinen kuvailee.

Viikonvaihteen tapahtuman otsikko on ”Kesken kaiken kelpo mies”. Malinen kertoo, että Raamatun henkilöistä löytyy vertailukohtia siihen, ettei kukaan mies ole valmis. Jokainen on jossain mielessä keskeneräinen ja apua tarvitseva.

– Joosef tarvitsi vuosikausien koulutuksen Egyptissä. Daavid kompuroi todella pahasti, mutta hänen sydämensä kaipasi aina takaisin Jumalan luokse.

Esimerkkejä riittää. Profeetta Jeremia pelkäsi suurta tehtäväänsä. Pietari kielsi Jeesuksen.

– Jumala kantoi näitä kompuroivia esikuvia. Hän kantaa meitäkin, Malinen toteaa.

Hän kertoo, että koronan takia jouduttiin keväällä ja kesällä perumaan lukuisia Raamattuopiston tapahtumia, jotka oli jo suunniteltu alusta loppuun. Siksi mahdollisuus kokoontua kasvokkain miestenpäiville on Maliselle suuri ilo.

– Tietenkin noudatamme turvavälejä ja varovaisuutta. Toivon kuitenkin, että saisimme mahdollisimman suuren joukon koolle. Sitä voimaantuu paikan päällä ihan eri tavalla kuin netin välityksellä, Malinen sanoo.

Hän jatkaa, että perheellisten osalta miestenpäiviä järjestetään myös ”kotijoukkojen” hyväksi.

– Jos Jumala saa uudistaa, miehen identiteetin vahvistamisen kautta voimme palvella muita.

Katso miestenpäivien ohjelma ja ilmoittautumistiedot täältä

 

 
Artikkelibanneri perussanoma

Aiheet