Vivamossa vaelletaan jouluun

 

”Tämä yö on jotenkin erikoinen”

Vivamon Joulukylä Lohjalla avautuu tulevana viikonloppuna jo yhdeksäntenä vuotena peräkkäin. Vivamon Raamattukylän jouluvaellus Ihmeellinen Ilo vie vaeltajat keskelle ensimmäisen joulun tapahtumia.

Vaelluksen alussa enkeli ilmestyy Marialle ja kertoo suuresta tehtävästä. Vaeltajat kulkevat Betlehemin kaupunkiin, jossa vallitsee markkinahumu ja väenpaljous. Majataloon ei enää mahdu ketään.

Paimenten kedolla ihmetellään suurta tähteä, joka loistaa Betlehemin kaupungin yllä. Liikkeellä ovat myös Itämaan tietäjät ja kuningas Herodes sotilaineen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kaiken keskelle saapuu enkelien viesti: ”Teille on syntynyt Vapahtaja”. Vivamon vanha eläinsuoja palvelee nyt tallina, jonne Jeesus syntyi. Mukana on myös kaksi aasia ja lampaita.

Vaellus soveltuu kaikenikäisille. Se tapahtuu ulkona, luonnon keskellä.

Kymmenet kyläläiset ovat eri tehtävissä tekemässä tätä vaellusnäytelmää, jonka ohjaa Matias Nyman. Koordinoinnista vastaa Johanna Haavisto. Jeesus-lapsen roolissa vuorottelee tänä vuonna kolme pienokaista.

Käsikirjoitus on Anna-Mari Kaskisen, laulut on säveltänyt Tommi Kalenius. Koreografian enkeleiden tanssiin on laatinut Sari Perttu.

Vaelluksen jälkeen kokoonnutaan vielä Vivamon kirkkoon laulamaan joululauluja.

Vaelluksia on parikymmentä ajalla 7.12.-15.12. Tiedustelut: vivamo@sana.fi