Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Virsikirjan lisävihko on ilmestynyt

 

Virallisesti uudet virret otetaan käyttöön tulevana adventtina, mutta virsiin voi tutustua jo nyt.

Virsikirjan lisävihko, joka sisältää kirkolliskokouksen suomenkieliseen virsikirjaan hyväksymät 79 uutta virttä, on valmistunut. Virallisesti uudet virret otetaan käyttöön tulevana adventtina, mutta virsiin voi tutustua jo nyt.

Uuteen virsikijraan on seulottu sekä suomalaisten tekijöiden virsiä että hengellistä lauluperinnettä eri puolilta maailmaa. Moni tuttu, rakastettu laulu on saanut ”kirkollisen hyväksynnän”. Näistä esimerkkinä P. J. Hannikaisen säveltämä Maan korvessa kulkevi lapsosen tie ja gaelilaisen kansanlaulun sävelmä Morning has broken.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Monikulttuurinen seurakuntaelämä näkyy lisävihkon virsissä paitsi virsivalintoina myös alkukielisten ja eri kielille käännettyjen virsien muodossa. ”Monimuotoisuuden tuomaa rikkautta lisävihkossa tuovat esille erityisesti sen monikielisyys ja musiikillinen monikulttuurisuus”, sanotaan Virsikirjan lisävihkon esipuheessa.

Kirjapajan julkaisema Virsikirjan lisävihko sisältää uutuusvirret soinnutuksineen selkeästi taitettuina sekä monipuolisen hakemiston.

 

Aiheet