Ville Auvinen lähtee ehdokkaaksi arkkipiispan vaaliin

 

Kuva: Sari Savela

Teologian tohtori, Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) vs. lähetysjohtaja ja Sanansaattaja-lehden päätoimittaja Ville Auvinen aikoo pyrkiä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seuraavaksi arkkipiispaksi.

”Mukaan haluttiin ehdokas, jota voi varauksetta äänestää, ja olen yllättyneen ilahtunut, että minua pyydettiin sellaiseksi ehdokkaaksi. Sanoin heille, että jos he ovat tarpeeksi hulluja pyytämään minua ja löytävät 30 tarpeeksi hullua, jotka tarvitaan valitsijamiesyhdistykseen, olen minä tarpeeksi hullu suostumaan mukaan, ja tässä nyt ollaan, Jumalan hullujen joukossa”, Auvinen kertoo Sleyn verkkosivuilla.

Auvinen kertoo, että häntä vaaliin mukaan pyytäneet ovat lähinnä viidesläiseen herätysliikkeeseen kuuluvia vaikuttajia ja perinteistä kristinuskoa edustavia kristittyjä, jotka haluavat kirkon säilyttävän Raamatun mukaisen avioliittokäsityksen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Tarvitaan arkkipiispaa, joka tahtoo ja uskaltaa seistä Jumalan sanan pohjalla silloinkin, kun se on vastoin enemmistön näkemystä. Tarvitaan arkkipiispaa, jolla on vahvasti hengellinen näky kirkosta ja sen olemuksesta”, Auvinen toteaa Sleyn haastattelussa.

Ville Auvinen on tällä hetkellä toimivapaalla Suomen teologisen instituutin pääsihteerin tehtävästä. Hän hoitaa Sleyn lähetysjohtajan sijaisuutta elokuun loppuun 2018 saakka. Auvinen nimitettiin myös Sanansaattaja-lehden päätoimittajaksi Hannu Kipon jäätyä eläkkeelle.

Arkkipiispan vaaliin on tällä hetkellä ilmoittautunut mukaan teologian tohtori Heli Inkinen, kansanedustaja Ilkka Kantola, Espoon piispa Tapio Luoma sekä Porvoon piispa Björn Vikström.

Arkkipiispan vaalin ensimmäinen kierros käydään 8. helmikuuta 2018. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, käydään vaalien toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen kesken 1.3.2018.