Viktor Klimenko: Suomi joutuu ahtaalle

Viktor Klimenko kantaa huolta Suomen kansasta. KUVA: JENNIINA NUMMELA

Suomen kansa on jättämässä taakseen sen kristillisen uskon, jonka varaan esi-isät elämäänsä rakensivat. Viktor Klimenko uskoo, että Jumala rakastaa Suomen kansaa, mutta se ei tarkoita helppoa tulevaisuutta.

– Jota Jumala rakastaa, sitä hän kurittaa. Jumala muuttaa olosuhteet, niin että ihmiset lähtevät etsimään Jumalaa. Historian valossa Suomi joutuu ahtaalle. Joko syttyy sota, tulee nälänhätä tai talous romahtaa, Klimenko maalailee.

Liki viisikymmentä vuotta sitten laulajana ja näyttelijänä tunnetuksi tullut Viktor Klimenko seuraa yhä tiiviisti, mitä ajassa liikkuu. Hänen mukaansa nyt Suomessa on sukupolvi, joka ei tunne Jeesusta.

– Vanhemmat eivät opeta lapsiaan kristillisyyteen. Kristillistä perinnettä romutetaan nyt myös valtiovallan lainsäädännöllä.

– Raamatussa kerrotaan, että Israelin kansa joutui tällaiseen tilanteeseen. Papit ajattelivat, että ei näillä asioilla ole niin väliä. Katosi jumalanpelko. Tuli sukupolvi, joka ei enää tuntenut Jumalaa. Jumala muutti olosuhteet, jolloin oli pakko miettiä, selvitäänkö ilman Jumalaa.

Viktor Klimenkon mukaan meidän sukupolvemme on hyvin välinpitämätön hengellisiä asioita kohtaan.

– Voidaan istua kirkossa tai olla istumatta. So what? Saarnaat, mitä saarnaat, ja aivan kuin hanhen selkään kaataisi.

Uskovaisten pitäisi kuitenkin olla Viktor Klimenkon mukaan kiitollisia siitä, että Jumala panee kansan ahtaalle, sillä niin kansaa kutsutaan uskoon.

Polvilleen kirkkoihin

Euroopan taloustilanne on yksi Viktor Klimenkoa huolestuttavista asioista.

– Ajattele, miten suomalaiset ovat uurastaneet sodan jälkeen. Missään muussa maassa ei ole verotettu kansaa niin paljon. Meillä on hyvä terveyshuolto ja hyvät sosiaaliset olot. Ja nyt me maksamme ulkomaille. Pidämme Kreikkaa ja muita maita yllä. Tämä on käsittämätöntä. Miksi Suomen täytyisi pitää yllä sellaisia maita, jotka eivät tee muuta kuin tuhlaa?

– Mutta Jumala on sallinut sen. Kun olemme hylänneet Jumalan, hän antaa ryöstää meitä, Klimenko täräyttää.

Hän muistuttaa, että viime sodan aikana Suomi oli Neuvostoliiton etupiiri, joka piti olla helposti tankkien kanssa haettavissa.

– Mutta he eivät saaneet Suomea, koska suomalaiset olivat polvillaan kirkossa. Mutta nyt venäläiset tulevat ja ostavat sen. Nyt olisi kokoonnuttava kirkkoihin ja huudettava Jumalalta apua. Eiköhän se apu tule sieltä taas, Viktor Klimenko kehottaa.

Lue Viktor Klimenkon ajatuksia ilosta, toivosta, kuolemasta ja rakkaudesta viikolla 38 ilmestyvästä Uuden Tien Ilon Aika -liitteestä.

 

Ut ilmainen artikkelin alla