Viikon debatti ruotii kristityksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia

 

Sardar käännytettiin Iraniin. KUVA: Aino Salo.

Kristityksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset ovat puhuttaneet Seurakuntalaisessa jo muutaman viikon ajan. Radio Dein Viikon debatin syyskauden avauksessa Maahanmuuttoviraston tulosjohtaja kohtaa Migriä kritisoivan papin.

Kristityksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset ovat olleet polttavia uutis- ja blogikirjoitusaiheita Seurakuntalainen.fi:ssä elokuun puolivälistä alkaen. Miten vakaumuksen aitoutta arvioidaan? Ovatko seurakunnat liian sinisilmäisiä auttaessaan turvapaikanhakijoita?
 
Kai Kortelaisen luotsaamassa Radio Dein Viikon debatin syyskauden avaukseen studioon saapuvat Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja Anu Karppi ja muslimitaustaisten maahanmuuttajien parissa aktiivisesti töitä tekevä luterilainen pappi Timo Keskitalo.
Tunteisiin käyvää puhetta on synnyttänyt erityisesti iranilaisen Sardarin tapaus. Mies tuli eteläisestä Iranista Tornioon vuonna 2015. Sardar on syntyjään muslimi, joka kertoo kiinnostuneensa kristinuskosta jo kotimaassaan Iranissa ja sanoo kokeneensa uuden vakaumuksensa vuoksi vainoa ja kidutusta kotimaassaan sekä sukulaistensa että viranomaisten taholta.
Suomeen tultuaan Sardar hakeutui Kemijärven seurakuntaan, jossa hän suoritti rippikoulun ja sai kasteen. 33-vuotias Sardar pakkopalautettiin Iraniin parisen viikkoa sitten, kun Helsingin hallinto-oikeus oli linjannut, että hän voi elää Iranissa maltillista kristityn elämää.
Palautusta protestoinut Timo Keskitalo on kertonut Seurakuntalaisessa Sardarin kaltaisten pakkopalautusten vieneen häneltä yöunet.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)