Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Vierailu nimikkoseurakunnassa hurmaannutti lappeenrantalaiset

 

Kuva: Sari Lehtelä

Lappeenrantalaiset lähtivät tutustumaan Etiopian Sailemiin omaan nimikkoseurakuntaansa, jossa he tutustuivat tukemansa hankkeen tuloksiin.

Harvalla on mahdollisuutta päästä tutustumaan kehitysmaiden kohteisiin, joita tukevat rahallisesti. Joukko lappeenrantalaisia kävi tutustumassa etiopialaiskylään, miltä näyttää heidän omalla tuellaan rakennettu koulu ja oppilasasuntola.

”On hienoa nähdä, kuinka nuorten ja muiden kanssa kerätyt varat ovat muuttuneet konkretiaksi”, nuorisotyönohjaaja Jari Berg sanoo Lähetysseuran artikkelissa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Vierailun merkittävimpiin hetkiin kuuluivat niin paikalliseen kulttuuriin tutustuminen kuin myös paikallinen jumalanpalvelus, jossa seurakunta lauloi sydämensä pohjasta, rummut kumahtelivat ja lapset tanssivat.

”Halusimme tukea yhtä kohdetta monipuolisesti sisältäen myös evankeliumin levittämisen”, lähetyskasvatussihteeri Maarit Berg ja vapaaehtoinen Marketta Eskelinen kertovat.

Sailemissa yhdistyivät kehitysyhteistyö ja kirkollinen työ. Syntyi Meijän kylä -niminen hanke, josta tuli lappeenrantalaisten mukaan koko kaupungin juttu. Rahaa on kerätty erilaisten kilpailujen, taksvärkkien, pullonkeräyksen, huutokauppojen, pop up -ravintoloiden ja muiden luovien tapojen keinoin.

Suomen valtio on myöntänyt Sailemin ja Suomen Lähetysseuran yhteistyöhankkeelle myös kehitysyhteistyövaroja.

Lähde: Sari Lehtelä / Suomen Lähetysseura