Venäläinen pappi pidätettiin saarnattuaan sotaa vastaan

 

Kuvituskuva: Istockphoto

”Veljet ja sisaret Kristuksessa tappavat nyt kristittyjä. Tämän tosiasian kanssa on mahdotonta elää.” Näiden sanojen vuoksi venäläinen ortodoksipappi Ioann Burdin pidätettiin.

Ioann Burdin on yksi ensimmäisistä, joka kärsii uudesta laista, joka kriminalisoi pyynnöt sodan lopettamiseksi, raportoi Zona Media verkkosivuillaan. Venäläinen pappi totesi ennen suuren paastonajan alkamista pitämässään saarnassaan, että hän pitää sovittamattomana sitä, että venäläiset kristityt tappavat ukrainalaisia ​​kristittyjä. ”Minulle tämä on suunnilleen sama kuin jos tulisin kirkkoomme ja puukottaisin jotakuta rukoilijaa, koska en pitänyt hänen puheestaan. Emme voi rikkoa käskyä ’Älä tapa’ niin kevyesti.”

Burdin on Venäjän ortodoksisen kirkon pappi Karabanovon kylässä Kostroman alueella. Yhdessä saarnassaan  hän kertoi rukoilevansa sodan päättymisen puolesta. Hänen mukaansa se ei kuitenkaan ollut saarnan ydinviesti, vaan inhimillisyyden säilyttäminen. ”Ydinviesti on syvempi kutsu ihmisille, jotta he säilyttäisivät inhimillisyyden sydämessään, jotta eivät tuntisi vihaa ukrainalaisia, venäläisiä tai amerikkalaisia ​​kohtaan.”

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Pappi Burdinin lausunnot johtivat hänen pidättämiseen. Hänet kutsuttiin poliisiasemalle kuultavaksi. Burdin tuomittiin, koska hän oli saattanut Venäjän Ukrainan sodan ja Venäjän armeijan  huonoon valoon, uutisoi Dagen. Uuden lain mukaan on laitonta kyseenalaistaa Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Venäjällä tuli noin viikko sitten voimaan laki, jonka mukaan Venäjän armeijaan liittyvien ”valeuutisten” levittämisestä voi saada enimmillään 15 vuotta vankeutta.

Aiheesta uutisoi ensin cne.news.com.