Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Venäjän helluntailaiset vaikeassa tilanteessa, mutta toiveikkaina tulevan edessä

 

Voi olla, että politiikka erottaa kansoja toisistaan, mutta olen varma siitä, että Jumalan kansa yhdistyy hänen käsissään, Venäjän helluntailiikkeen johto summaa.

2.–4. toukokuuta 2023 vietettiin Moskovassa Venäjän evankelisten kristittyjen 95-vuotisjuhlia.

Kyseessä on Venäjän suurin, 3500 seurakunnan ja 400 000 jäsenen helluntailiike. Tapahtuma kokosi noin 2000 osallistujaa, mukaan tultiin 195:stä Venäjän kaupungista sekä esimerkiksi Armeniasta, Uzbekistanista, Azerbaidžanista, Kazakstanista ja Etelä-Afrikasta. Terveisiä toivat paikan päällä tai videotervehdyksenä edustajat muun muassa Yhdysvalloista, Saksasta, Espanjasta, Suomesta, Virosta ja Isosta-Britanniasta. 

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

– Sain kertoa kokemuksistani pioneerityöstä lähetystyön kanavassa. Nuorten keskuudessa on heräämässä näky lähetystyöstä, iloitsee lähetyspastori Petri Nurminen Keravalta.  

Konferenssissa oli laaja näyttely helluntailiikkeen historiasta Venäjällä. Ensimmäiset venäjänkieliset helluntailaiset ilmaantuivat Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1907. Vähän myöhemmin helluntailiike oli levinnyt Pietariin, jossa avattiin ensimmäinen rukoushuone vuonna 1911. Edelläkävijät maksoivat kovan hinnan vainojen keskellä, mutta seurakunta ei kuollut. Kun uusi aika koitti 1990-luvun alussa ja evankeliumia sai vapaasti julistaa, helluntailiike kasvoi 65 seurakunnan ryhmästä nykyiseen 3 500 seurakuntaan. 

Pastorit lähettivät Suomeen terveisiä ja kertoivat rukoilevansa puolestamme. He myös lähettivät kiitokset siitä, että Suomesta tuotiin aikanaan maahan miljoonia Raamattuja ja evankeliumeja. 

– Lisäksi he pyysivät esirukouksiamme tänä erittäin vaikeana aikana, jota he elävät tällä hetkellä, kertoo Nurminen. Vaikeudet eivät ole laimentaneet työnäkyä. 

– Kiitämme Jumalaa siitä, että Hän on antanut mahdollisuuden palvella Herraa tämän sukupolven aikana. Jumalalla on suuret suunnitelmat. Voi olla, että politiikka erottaa kansoja toisistaan, mutta olen varma siitä, että Jumalan kansa yhdistyy Hänen käsissään, jotta kerran olisimme taivaassa, liikkeen johto summaa.